Romano meldt bedrag dat Chelsea biedt om Koundé-deal rond te maken
Woensdag, 28 juli 2021 om 15:02 • Dominic MostertLaatste update: 17:48

Chelsea is met Sevilla in gesprek over Jules Koundé, zo meldde journalist Fabrizio Romano dinsdagmiddag al. De 22-jarige verdediger is het voornaamste doelwit om de bezetting in het centrum van de verdediging te komen versterken in West-Londen. Volgens Romano heeft Koundé zelf al een persoonlijk akkoord bereikt met Chelsea over een contract tot medio 2026. Beide clubs voeren 'vergevorderde gesprekken' over een transfer. Romano voegt daar woensdag aan toe dat Chelsea Kurt Zouma én een bedrag van tussen de 30 en 35 miljoen euro in ruil aanbiedt om de deal voor Koundé helemaal rond te maken.

Koundé, die een afkoopsom van tachtig miljoen euro in zijn contract heeft staan, wordt ook begeerd door Tottenham Hotspur en Manchester United. Bij voorbaat lijkt Tottenham weinig kans te maken, omdat Koundé zijn vizier heeft gericht op Champions League-voetbal. Met Chelsea en Manchester United zou hij komend seizoen kunnen uitkomen in het miljardenbal, maar Tottenham kwalificeerde zich slechts voor de play-offronde van de Conference League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Koundé, die tijdens het EK met Frankrijk in actie kwam in de groepswedstrijd tegen Portugal (2-2), speelt sinds 2019 voor Sevilla. Hij kwam voor een bedrag van 25 miljoen euro over van Girondins Bordeaux en speelde sindsdien 64 competitiewedstrijden voor Sevilla, waarmee hij in 2020 de Europa League won. In dat seizoen maakte hij ook deel uit van het Team van het Toernooi dat door de UEFA werd samengesteld. Zijn contract bij Sevilla loopt nog drie jaar door.

In een interview in mei, kort voor het EK, vertelde Koundé dat hij naar alle waarschijnlijkheid een transfer zal maken. "Wat betreft mijn toekomst: het lijkt zeker dat ik in de zomer naar een nieuwe club ga", zei de stopper. "Maar niets is nog zeker. Ik heb nog geen beslissing genomen. Mijn doel is om voor een grote club te spelen, mezelf te blijven ontwikkelen en prijzen te winnen. Het klopt dat ik misschien ga transfereren, maar dat is nu niet van belang."

 
Premier League
 
Chelsea
 
Sevilla
 
Jules Koundé
 
Kurt Zouma

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties