Elías Már Ómarsson ruilt Nederland na 44 goals in voor Frankrijk
Woensdag, 28 juli 2021 om 09:21 • Daniel Cabot Kerkdijk

Elías Már Ómarsson ruilt Excelsior Rotterdam in voor Nîmes Olympique. De aanvaller heeft een contract voor drie seizoenen bij de Ligue 2-club ondertekend. Ómarsson, 26 jaar, speelde de afgelopen drie seizoenen in Rotterdam en was in 97 wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie-club goed voor liefst 44 doelpunten en 8 assists.

"We hebben eerder dit jaar de optie in het contract van Elías eerder gelicht, waardoor zijn overeenkomst met een seizoen werd verlengd. Maar we wisten uiteraard van zijn wens om te vertrekken, omdat hij graag een volgende stap wil zetten", vertelt technisch directeur Nick Kersten op de clubsite. "Hij heeft in drie seizoenen bij ons 44 doelpunten gemaakt en heeft zich op die manier in de kijker gespeeld."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"De Franse Ligue 2 is een mooie competitie en wij wensen Elías daar veel succes.''Ómarsson kwam medio 2018 naar Kralingen en tekende een contract voor drie seizoenen. Vooral afgelopen seizoen was hij op dreef, met 22 treffers. Dat leverde hem in december vorig jaar een Bronzen Schild op als topscorer van de eerste periode. "Ik wil Excelsior en de fans bedanken voor de afgelopen drie seizoenen'', zegt Ómarsson. "Ik had het liefst gezien dat Excelsior Rotterdam nu in de Eredivisie zou spelen, maar helaas is dat niet gelukt."

"Ik wens de club het allerbeste in het komende seizoen en hoop dat Excelsior snel kan terugkeren op het hoogste niveau." Ómarsson is de tweede speler die Excelsior in deze transferwindow verkoopt aan een buitenlandse club. Eerder werd Joël Zwarts verkocht aan het Duitse SSV Jahn Regensburg. "Het gebeurt niet vaak dat wij twee spelers verkopen, dus dat zegt wel iets over hoe deze jongens zich bij Excelsior hebben ontwikkeld", benadrukt Kersten. "Voor ons is het natuurlijk jammer dat we twee belangrijke spelers zien vertrekken, maar dat biedt ook weer mogelijkheden voor andere jongens om hun kans te grijpen."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Excelsior
 
Elías Már Ómarsson

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties