Feyenoord wil na een jaar al afscheid nemen van Mark Diemers
Woensdag, 28 juli 2021 om 09:57 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 10:11

De wegen van Feyenoord en Mark Diemers scheiden deze zomer als een geïnteresseerde club een marktconforme transfersom op tafel legt. Volgens Voetbal International hoeft de middenvelder dit seizoen onder trainer Arne Slot niet op veel speeltijd te rekenen en zal technisch directeur Frank Arnesen dan ook niet voor een zomerse transfer gaan liggen.

Feyenoord kan een transfersom voor Diemers, plus het salaris dat de clubleiding zich bespaart, goed gebruiken in de zoektocht naar een nieuwe spits. De middenvelder, die in oktober 28 jaar wordt, maakte een jaar geleden de overstap van Fortuna Sittard naar Feyenoord, ook al hadden de Limburgers in een eerder stadium een akkoord met FC Groningen. Diemers wilde echter per se een transfer naar Feyenoord maken en zo geschiedde.

Diemers kwam afgelopen seizoen tot 38 duels in alle competities. De middenvelder verscheen in 23 van zijn 30 Eredivisie-optredens aan het startsignaal, speelde twee duels in de TOTO KNVB Beker en stond in elk van de zes Europa League-duels in de basis. Hij was goed voor drie treffers en vier assists.

Feyenoord betaalde een transfersom van ongeveer een miljoen euro voor Diemers en zal een zo groot mogelijk deel van deze investering willen terugverdienen. Volgens het weekblad bestaat er nu al voorzichtige belangstelling van clubs uit Engeland, Duitsland en Zwitserland.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Mark Diemers

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties