'Joshua Zirkzee kan na Parma wederom in de Serie A aan de slag'
Woensdag, 28 juli 2021 om 13:52 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 14:34

Joshua Zirkzee heeft de mogelijkheid om wederom in de Serie A aan de slag te gaan, weet Sky Italia woensdag te melden. De aanvaller van Bayern München is op de radar verschenen bij Hellas Verona, dat de spits graag op huurbasis overneemt van Bayern. Ook Anderlecht ziet hem graag komen, meldt Voetbal International. Afgelopen voetbaljaargang kwam Zirkzee op huurbasis uit voor Parma. Met die club degradeerde de aanvalsleider echter naar de Serie B en kende hij een weinig succesvolle samenwerking.

Zirkzee moet bij Bayern Robert Lewandowski en Eric Maxim Choupo-Moting voor zich dulden in de pikorde en lijkt daarmee genoegen te moeten nemen met een plek in de beloftenploeg. Julian Nagelsmann gunt Zirkzee in de voorbereiding nog wel de nodige speelminuten, maar dat heeft te maken met de afwezigheid van Lewandowski. Tegen Ajax kreeg de spits een uur de tijd om zich te bewijzen. Nagelsmann lijkt komend seizoen geen belangrijke rol voor ogen te hebben voor Zirkzee, waardoor hij vermoedelijk weer verhuurd zal worden. Dat gebeurde afgelopen seizoen ook al, toen Zirkzee bij Parma werd gestald.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dat avontuur bleek niet heel succesvol, daar Zirkzee maar tot vier optredens kwam. Parma had de optie om de aanvaller voor vijftien miljoen euro definitief over te nemen. Door de degradatie is de Italiaanse club echter niet in staat om de koopoptie in de huurovereenkomst met Bayern te lichten, meldde Kicker. Zirkzee speelde in de afgelopen maanden geen enkele keer de volle negentig minuten in het shirt van Parma, terwijl ook doelpunten en assists uitbleven. Bij Hellas Verona, dat Zirkzee graag op huurbasis overneemt van Bayern, heeft hij de mogelijkheid om revanche te nemen op het hoogste niveau in Italië.

Kenneth Perez opperde maandag in Voetbalpraat bij ESPN een transfer van Zirkzee naar Feyenoord. "Dat moet toch gewoon de nieuwe spits worden?", vroeg Perez retorisch. "Dat is toch één plus één? Het kan niet anders, hij komt ook nog eens uit de eigen jeugd." Perez trok daarbij een parallel met Donyell Malen. "Die ging ook op jonge leeftijd naar Arsenal en kwam er daar achter dat dat hem niet werd. Die kwam terug naar Nederland om zich weer in de kijker te spelen en nu komt Borussia Dortmund, niet de minste, dat hem voor dertig miljoen euro ophaalt."

 
Hellas Verona
 
Feyenoord
 
Bayern München
 
Parma
 
Joshua Zirkzee

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties