Slot weerlegt gerucht over Diemers niet: 'Dat was inderdaad geen onzin'
Woensdag, 28 juli 2021 om 16:27 • Rian RosendaalLaatste update: 16:29

Arne Slot is woensdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan de tweede ontmoeting met FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League open over de moeilijke situatie van Mark Diemers bij Feyenoord. De middenvelder komt voor komend seizoen niet voor in de plannen van de coach. Voetbal International wist woensdagochtend al te melden dat Diemers mag vertrekken als een geïnteresseerde club een marktconforme transfersom op tafel legt.

"Ik ben van begin af aan redelijk eerlijk naar hem geweest", verklaart Slot woensdag op het persmoment in De Kuip. "Dat hij in eerste instantie niet in de plannen voor komt voor de eerste elf. Op zijn plek hebben wij met Guus Til, Jens Toornstra en Francesco Antonucci drie spelers die er meteen staan, plus twee jonge jongens met Lennard Hartjes en Antoni Milambo. Daar heb ik gisteren (dinsdag, red.) een gesprek over gehad met Mark en s' avonds stond er al wat over in de media. Of dat verhaal onzin was? Dat was inderdaad geen onzin. Voor João Carlos Teixeira geldt hetzelfde, al was hij ook geblesseerd en kan hij zich nog niet laten zien. Voor hem geldt ook dat hij veel concurrentie heeft", is de Feyenoord-trainer duidelijk over de status van de Portugese middenvelder.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Slot weigert in te gaan op gevoelig onderwerp: ‘Zou heel onverstandig zijn’ | Feyenoord moet basisklant missen tegen NEC; vervanger bekend

Feyenoord wil na een jaar al afscheid nemen van Mark Diemers

De middenvelder mag Feyenoord nu alweer verlaten, mits er een goed bod binnenkomt.Lees artikel

Slot verlegt vervolgens de aandacht naar het tweede treffen met FC Drita, donderdagavond in De Kuip. De kans is aanwezig dat Alireza Jahanbakhsh aan de aftrap verschijnt, al is daar nog geen honderd procent zekerheid over. "Daar heb ik nog geen knoop over doorgehakt. Alireza heeft de training van gisteren (dinsdag, red.) in ieder geval afgemaakt. Bryan Linssen deed dat niet, maar de verwachting is dat hij vandaag weer gewoon kan trainen. Na die training kijken we hoe het ervoor staat. Ik heb wel wat in mijn hoofd, maar we zullen moeten kijken wat fysiek gezien mogelijk is voor hem."

Feyenoord maakte vorige week donderdag een povere indruk in de uitwedstrijd tegen FC Drita, dat de Rotterdammers op 0-0 wist te houden. Desondanks is Slot niet bang dat het Europese avontuur donderdagavond al is afgelopen voor zijn spelers. "Wij houden er geen rekening mee dat het na morgen afgelopen is. Natuurlijk was het geen goede wedstrijd in Kosovo, maar we hebben in de voorbereiding ook goede dingen laten zien. Dat geeft het vertrouwen dat wij door gaan", zo besluit de coach van Feyenoord.

 
Eredivisie
 
Conference League
 
Feyenoord
 
Arne Slot
 
Alireza Jahanbakhsh

>
UEFA Europa Conference League
Feyenoord
3
2
Drita
Donderdag, 29 juli 2021 om 20:00
Meer nieuws
   
20:22
20:22
'Ideaal moment om zijn Ajax-stempel af te schudden, maar hij was te schijterig'
17
   
19:29
19:29
Achraf Hakimi: 'Ik was verrast door de manier hoe Messi zich gedroeg'
20
   
19:10
19:10
Juventus gemankeerd tegen Chelsea na slecht blessurenieuws
12
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: Jong Ajax - MVV Maastricht
30
   
19:00
19:00
TOTO's tips: Recent verleden spreekt niet in voordeel van Ajax
0
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties