'Sleutelmoment' bij Barcelona loopt uit op grote teleurstelling
Woensdag, 28 juli 2021 om 17:32 • Rian Rosendaal

De contractonderhandelingen tussen Barcelona en het management van Iliax Moriba hebben woensdagochtend niets opgeleverd, zo weet Mundo Deportivo enkele uren later te onthullen. De clubleiding van de Catalanen had gehoopt dat er concrete afspraken zouden kunnen worden gemaakt met de achttienjarige middenvelder, voordat de selectie van trainer Ronald Koeman afreist naar Duitsland voor een trainingskamp. De onderhandelingen met het kamp-Moriba lijken echter muurvast te zitten.

"Het zal heel lastig worden", zo laat een bron dicht bij de gesprekken tussen Barcelona en Moriba woensdag weten aan Mundo Deportivo. Naar verluidt hebben de zaakwaarnemers van de jonge middenvelder bij Barcelona het verzoek neergelegd om de gesprekken binnenkort pas weer te hervatten. De Spaanse krant meldt verder dat er in Barcelona-kringen nog steeds optimisme is over het sluiten van een akkoord, maar dat er aan de andere kant ook verbazing is over het moeizame verloop van de onderhandelingen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Vertrek van Koeman kost Barcelona miljoenen door afkoopsom aan KNVB’ | ‘Ik heb niet het gevoel dat er een campagne tegen Ronald Koeman bezig is’

Ilaix Moriba deelt schokkende berichten na dispuut met Barcelona

De middenvelder toonde enkele racistische haatberichten als gevolg van de impasse in de gesprekken met Barcelona.Lees artikel

Mundo Deportivo wist maandag nog te melden dat Moriba op de nominatie stond om met de selectie van Koeman af te reizen richting Duitsland. Woensdagochtend is echter duidelijk geworden dat zijn naam ontbreekt op de definitieve lijst voor het trainingskamp aldaar. Men verwacht ook niet dat Moriba op een later tijdstip aansluit bij zijn ploeggenoten van Barcelona. Moriba trainde woensdag mee met Barcelona-B, al lijkt het door de contractsituatie uitgesloten dat hij donderdag en zondag aantreedt voor oefenwedstrijden van het reserveteam van Barcelona.

Het grote struikelblok is blijkbaar het salaris dat Moriba verlangt voor de komende jaren. Barcelona heeft een driejarig contract voor de jonge middenvelder klaarliggen, tegen min of meer dezelfde voorwaarden als in zijn huidige verbintenis. Moriba heeft dan in de ogen van de clubleiding de mogelijkheid om de komende drie jaar te profiteren van het volste vertrouwen van Koeman. Men gaat ervan uit dat Barcelona over drie jaar financieel in een betere situatie zit, waardoor het salaris van Moriba kan worden heroverwogen.

Sportmeldde maandag echter dat de entourage van Moriba de eerste aanbieding van Barcelona naar de prullenbak heeft verwezen. Men zou de aanbieding als mager beschouwen en teven schermen met de belangstelling van andere clubs. De Spaanse krant wees ook komende woensdag aan als sleutelmoment: mocht er geen akkoord komen, dan zal Barcelona inzetten op een transfer. Moriba heeft immers nog een contract tot medio 2022, waardoor deze zomer het laatste moment is om nog aan hem te verdienen.

AS schreef dat Barcelona bereid is om Moriba voor minimaal dertig miljoen euro te laten vertrekken. Een bedrag dat een stuk lager ligt dan de honderd miljoen euro die als ontsnappingsclausule in zijn huidige contract staat. Chelsea en Manchester City houden ondertussen de situatie rondom de middenvelder nauwlettend in de gaten. Bij de club van manager Josep Guardiola kan hij naar verluidt een jaarsalaris van zes miljoen euro tegemoet zien. Barcelona betaalt Moriba momenteel naar verluidt een miljoen euro per jaar, al is dat het hoogste bedrag dat ooit is toegekend aan een speler uit de jeugdopleiding.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ronald Koeman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties