FC Twente profiteert opnieuw mee van grote transfer Joachim Andersen
Woensdag, 28 juli 2021 om 19:08 • Dominic MostertLaatste update: 19:35

Joachim Andersen vervolgt zijn carrière bij Crystal Palace. De verdediger komt over van Olympique Lyon en tekent voor vijf seizoenen, zo maakt de Premier League-club woensdagavond bekend. Olympique Lyon maakt bekend dat de transfersom 17,5 miljoen euro bedraagt, plus 2,5 miljoen euro aan potentiële bonussen. Andersen had een contract tot de zomer van 2024 in Frankrijk en werd vorig seizoen verhuurd aan Fulham.

Olympique Lyon maakt bovendien aanspraak op 12,5 procent van de eventuele winst bij een volgende transfer van Andersen. De Deense EK-ganger kende een sterk seizoen in dienst van Fulham en werd de afgelopen weken ook met Tottenham Hotspur in verband gebracht. Hij maakte bij de beloften van FC Twente zijn debuut in het profvoetbal, nadat hij in de zomer van 2013 overkwam van FC Midtjylland. In de voorbereiding op het seizoen 2014/15 werd hij toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal.

Andersen speelde in totaal 47 officiële wedstrijden voor Jong FC Twente en 50 voor de A-ploeg, voordat hij in augustus 2017 overstapte naar Sampdoria voor 1,4 miljoen euro. Twee jaar later nam Olympique Lyon hem over voor minstens 25 en maximaal 30 miljoen euro over. Twente pikte een graantje mee van die transfer en kreeg een half miljoen euro als solidariteitsvergoeding. Ook nu heeft Twente recht op een vergoeding. De club ontvangt een half procent van de transfersom voor elk jaar dat Andersen tussen zijn 13de en 23ste in Enschede speelde, wat neerkomt op twee procent van de transfersom.

Doordat de transfersom 17,5 miljoen euro bedraagt, incasseert Twente 350.000 euro. "Ik ben enorm trots om bij Crystal Palace te tekenen en in de beste competitie ter wereld te gaan spelen", zegt de 25-jarige aanwinst op de website van the Eagles. "Het clubbestuur en trainer Patrick Vieira hebben me overtuigd van het feit dat ze mijn kwaliteiten kennen, in mij geloven en willen dat ik een belangrijke rol ga vertolken in het elftal. Ik heb een heel positieve indruk gekregen van Patrick tijdens de gesprekken die we hebben gevoerd en ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over de trainer, de club en de toekomstplannen."

 
Premier League
 
Crystal Palace
 
Olympique Lyon
 
Joachim Andersen

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties