Elia tweet na uitspraken van Sneijder: 'Daar heb ik helemaal schijt aan'
Donderdag, 29 juli 2021 om 16:16 • Laatste update: 16:15

Wesley Sneijder reageerde woensdagavond met verbazing op een fragment van Eljero Elia uit de documentaire No Guts, No Glory van Videoland over het afgelopen seizoen van FC Utrecht. Op de beelden is te zien hoe 34-jarige aanvaller woedend de kleedkamer binnenloopt en tegen Adrián Dalmau herhaaldelijk zegt: 'Je hebt echt geluk dat die camera hier is'. Sneijder noemt het in de studio 'onzin' wat er op de beelden gebeurt. Elia plaatste kort na de uitspraken van Sneijder drie lachende emoji's op Twitter en liet twee uur later via hetzelfde medium uitgebreider van zich horen.

Elia beent in het fragment de kleedkamer van FC Utrecht binnen, ogenschijnlijk op zoek naar Dalmau. De Spaanse spits zit in een volgende ruimte met een handdoek over zijn hoofd en zijn gezicht in zijn handen. Elia spreekt Dalmau een aantal keer aan met 'amigo', maar de Spanjaard reageert niet. Vervolgens loopt Elia weg en zegt hij tot drie keer toe: 'Hij heeft echt geluk dat die camera hier is'. Presentator Bart Nolles vroeg aan de eveneens aanwezige Ron Vlaar of hij weleens iemand 'helemaal verrot had gescholden' in een kleedkamer.

"Nee, eigenlijk niet", antwoordde Vlaar. "Dat is niet echt mijn stijl geweest. Ik ben meer iemand die dan ervoor probeerde te zorgen dat het beter ging. Als iemand een fout maakte, kon je er toch niets meer aan doen. Dus dan heeft het geen zin daar nog op te ageren. Dan denk ik niet dat je iemand helpt. Ik zit even aan beelden terug te denken van Wesley, maar jij was volgens mij ook niet iemand om er direct op in te springen."

"Ik vind dit echt onzin wat er hier gebeurt", zo reageerde Sneijder op de woorden van Vlaar en het fragment. "Hij komt binnen en wil eigenlijk iets zeggen, je ziet in een bepaalde emotie. En dan gaat hij zeggen: 'Je hebt geluk dat die camera er staat'. Als je in die emotie zit, ga je naar binnen en interesseert het je niet wat er om je heen staat. Al staan er honderd camera's bij: als je in die emotie zit, moet je het zeggen ook."

Nolles haalde aan dat Elia zich inhield omdat hij zich bewust was van de camera. "Zou het zo zijn geweest dat hij zich bewust was van de camera? Tja", reageerde Sneijder. Nolles vroeg of het einde van de carrière van Elia nadert, gezien hij momenteel bij FC Utrecht niet in de plannen voorkomt. "Het is tegenwoordig wel moeilijk om een club te vinden. Hij heeft geen topjaar gehad en dan kan het hard gaan", stelde Vlaar. "Dat is de tijd waarin we nu zitten, je kunt zomaar gelijk hebben."

Elia plaatste aanvankelijk kort na de uitspraken van Sneijder drie lachende emoji's op Twitter. Twee uur later liet de aanvaller uitgebreider van zich horen via hetzelfde medium. "Je kan veel van mij zeggen, maar ik ben altijd real en puur en dat weet heel Nederland. Dat mensen daar niet tegen kunnen, daar heb ik helemaal schijt aan. Have a nice day", schreef Elia op Twitter, ogenschijnlijk als reactie op de uitspraken van Sneijder.

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Eljero Elia
 
Wesley Sneijder
 
Ron Vlaar

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties