Overmars legt uit waarom Ajax toch meer wilde betalen voor Berghuis
Woensdag, 28 juli 2021 om 20:10 • Dominic MostertLaatste update: 20:53

Marc Overmars is in zijn nopjes met de komst van Steven Berghuis naar Ajax. De aanvaller debuteerde zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Bayern München (2-2), nadat hij voor minstens 5,5 miljoen euro overkwam van Feyenoord. In gesprek met het Algemeen Dagblad legt Overmars uit waarom Ajax meer betaalde dan het bedrag van vier miljoen euro waarvoor Berghuis volgens een contractuele clausule op te halen zou zijn geweest.

Feyenoord hanteerde een andere interpretatie van de afkoopclausule van vier miljoen euro en juristen in De Kuip bogen zich al over de zaak. "Dat het snel werd afgerond en hij door de voordeur naar buiten kon, was voor mij belangrijker dan dat we vijf ton meer of minder zouden betalen", legt Overmars uit. "De groep ging naar Oostenrijk. Dan moeten we rust hebben. Als juristen met elkaar beginnen, weet je dat je drie weken verder bent voor er een letter op papier staat. Dus toen heb ik gezegd: daar gaan we niet aan beginnen. Daarom hebben we ook iets meer betaald dan op papier stond."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Erik ten Hag kan naar eigen zeggen nog steeds om Steven Berghuis heen | Rondo rekent op wijziging in Ajax-opstelling: ‘Je ziet dat hij echt zoekende is’

Volgens RTV Rijnmond ontvangt Feyenoord in eerste instantie vier miljoen euro. Daar komt in een later stadium een gegarandeerd bedrag van 1,5 miljoen euro bij. Door een zogeheten prestatiebonus voor wat betreft de Champions League kan het totaalbedrag voor de vleugelaanvaller oplopen tot 6,5 miljoen euro. Tevens is er door Feyenoord een doorverkooppercentage bedongen.

Overmars roemt de gedrevenheid van Berghuis. "Hij is heel prestatiegericht", zegt de directeur voetbalzaken. "Elke dag bekijkt hij de data. Wat heb ik gedaan vandaag? Hij wil en moet dan bij de top drie zitten. En die topsportmentaliteit, die we bij Dusan Tadic bijvoorbeeld ook zien, heeft hij ook. Alleen dat beeld hebben veel mensen niet van hem. Ik vind hem daarin heel volwassen. Rode kaarten? Dat is denk ik ook een stukje frustratie, omdat hij zo graag wil winnen en zichzelf wil laten zien. Wat ik zo knap vind: hij heeft daar gewoon vijf heel goede jaren gehad."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Feyenoord
 
Steven Berghuis

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties