Viktor Fischer doorstaat keuring en gaat definitief verder in België
Vrijdag, 30 juli 2021 om 11:32 • Dominic MostertLaatste update: 20:52

Viktor Fischer ruilt FC Kopenhagen definitief in voor Royal Antwerp, zo is vrijdag wereldkundig gemaakt door de Belgische club. De 27-jarige aanvaller doorliep zonder problemen de medische keuring en tekende daarna een contract voor vier seizoenen. Fischer mocht ondanks een doorlopend contract tussentijds vertrekken uit Kopenhagen. De voormalig Ajacied landde donderdag al op vliegveld Zaventem om de transfer naar Royal Antwerp af te ronden.

Over de hoogte van de transfersom zijn geen mededelingen gedaan. De Deen gaat bij Royal Antwerp samenwerken met zijn landgenoot Brian Priske, de nieuwe trainer van de club. Fischer speelde sinds 2018 voor Kopenhagen en was sindsdien goed voor 120 officiële duels, waarin hij 29 keer scoorde en 44 assists leverde. In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op zondag 18 juli, bleef hij op de bank zitten tegen Aalborg (2-2); afgelopen zondag behoorde hij tegen Silkeborg (0-0) niet tot de wedstrijdselectie.

De 21-voudig international van Denemarken is in Nederland met name bekend van zijn dienstverband bij Ajax. Hij sloot zich in 2011 aan bij de jeugdopleiding in Amsterdam en debuteerde in 2012 in het eerste elftal. Uiteindelijk kwam Fischer tot 111 officiële optredens en 33 doelpunten voor Ajax. In de zomer van 2016 stapte hij voor vijf miljoen euro over naar Middlesbrough. Hij kende een weinig succesvol seizoen bij de toenmalige Premier League-club en werd vervolgens verkocht aan 1. FSV Mainz 05, waar hij eveneens weinig aan de bak kwam.

Royal Antwerp eindigde vorig seizoen als tweede in het reguliere seizoen in de Pro League en finishte na de play-offs op de derde plek. Daarmee kwalificeerde de club zich voor de play-offronde van de Europa League. Vorig seizoen kwam de club tot de zestiende finales in de Europa League, waarin Rangers te sterk was.

 
Pro League
 
Superligaen
 
Antwerp FC
 
FC Kopenhagen
 
Viktor Fischer

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties