Johan Derksen wordt beveiligd na telefoontje van officier van justitie
Vrijdag, 30 juli 2021 om 10:59 • Dominic MostertLaatste update: 11:03

Johan Derksen wordt momenteel beveiligd, zo maakte hij donderdagavond bekend in de uitzending van De Oranjezomer. Volgens de analist is sprake van een 'bedreiginkje', waardoor Talpa-eigenaar John de Mol beveiliging voor hem heeft ingehuurd. De officier van justitie nam contact op met Derksen om hem op de hoogte te stellen van de bedreiging.

"Ik heb te maken met een bedreigingszaakje, ten opzichte van mij", zei Derksen. "Ik ben door de officier van justitie gebeld dat er een bedreiginkje in de lucht hangt. Vervolgens krijg je dan te horen: 'Dat is werk-gelieerd. Wij hebben de mankracht niet en wij hebben het budget niet om jou te beveiligen.' Dus John de Mol heeft nu een paar uitstekende beveiligers voor mij."

Derksen is kritisch op het Openbaar Ministerie, dat volgens hem wel de mankracht heeft om de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca te 'beschermen'. "Dan lees ik dat zeven klootzakken van rijkeluiszoontjes een jongen doodschoppen in Spanje. Die worden genoemd op sociale media en dat noemen ze dan meteen een hetze."

"En dan hebben ze wél mankracht en geld om die klootzakken te beschermen. Dan voel ik me geweldig voor lul staan. Ik vind het echt schaamteloos." Er wordt volgens de voetbalanalyticus gemeten met twee maten. "We gaan toch niet de daders beschermen omdat ze op sociale media worden afgemaakt. Wij worden na iedere uitzending op sociale media afgemaakt. Daar moet je mee leren leven."

Verder liet Derksen weten het vreemd te vinden dat politici wel van zich laten horen als hij een grapje maakt over rapper Akwasi, maar in het geval van de doodschoppers angstvallig stil zijn. "Wat een k*tland, dit is toch verschrikkelijk?" Bang voor de bedreiging is hij niet. "Ze kunnen mij alleen blij maken, hè. Niet bang." Het is niet duidelijk waarom Derksen precies wordt bedreigd.

De beveiliging van Derksen werd ook besproken in Shownieuws. "De zoveelste bekende Nederlander die bedreigd wordt", zei presentator Bart Ettekoven. "Het is niet voor het eerst voor Johan. Toen hij iets riep over Turkije, kreeg hij ook allerlei mensen over zich heen. Rond Akwasi zijn er volgens mij ook de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. John de Mol betaalt nu de beveiliging van Johan. Een bedreiging via social media gebeurt regelmatig, maar als je echt door de officier van justitie wordt gebeld, klinkt het toch wel serieus."

 
Nederland

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties