Okoye gevleid door interesse: 'Het zou voor mij de perfecte stap zijn'
Vrijdag, 30 juli 2021 om 07:28 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 07:33

Maduka Okoye heeft wel oren naar een transfer naar AZ, zo heeft hij aangegeven in een interview met ESPN. De doelman van Sparta Rotterdam komt naar verluidt in beeld als Marco Bizot vertrekt uit Alkmaar. Dat laatste is echter nog niet aan de orde. Bizot werd begin deze maand in verband gebracht met een overgang naar Olympiacos, maar tot een transfer kwam het niet. De Grieken gaven uiteindelijk de voorkeur aan Tomás Vaclík, die tijdens het EK in actie kwam tegen onder meer Nederland namens Tsjechië.

Okoye, 21 jaar, werd afgelopen seizoen in 28 wedstrijden slechts 35 keer gepasseerd en hield 10 keer de nul, indrukwekkende cijfers voor een doelman van Sparta. Daarmee was hij medeverantwoordelijk voor het behalen van de play-offs, waarin uiteindelijk geen Europees ticket kon worden afgedwongen. De doelman is pas een jaar actief in Nederland, nadat hij vorig jaar door Sparta Rotterdam werd overgenomen van Fortuna Düsseldorf. "In het begin heb ik een paar Nederlandse lessen gehad, het gaat steeds beter", vertelt de Duitser in zijn beste Nederlands. "Ik praat veel met teamgenoten en vrienden. Ik probeer altijd Nederlands te praten."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Omdat Rody de Boer naar Roda JC Kerkrade is vertrokken, wordt de spoeling wat ervaren keepers bij AZ betreft wel heel erg dun als ook Bizot vertrekt. Naast Hobie Verhulst (28) lopen er slechts jonge talentvolle goalies rond in Alkmaar: Mees Bakker (20), Beau Reus (19) en Sem Westerveld (18). Okoye won afgelopen seizoen de concurrentiestrijd van Benjamin van Leer en kreeg vervolgens vele ogen op zich gericht in de Eredivisie. "Ik moet elke dag hard werken en goed trainen. Met de keeperstrainer werken we aan de details. Welke details dat zijn houd ik tussen mij en de keeperstrainer. Ik wil mijn zwakke punten niet blootgeven voor de camera."

Een stap naar AZ ziet Okoye wel zitten. "Misschien dat er gesprekken zijn geweest", vertelt de jonge goalie. "Ze hebben nog niet met mij gesproken. Natuurlijk, het zou een perfecte stap zijn in mijn ogen. Maar zoals ik zei, vanuit daar kan ik een volgende stap maken. Voor nu is het Sparta en denk ik nog niet aan een vertrek." Tot slot liet Okoye zich uit over de dubbelfunctie van zijn trainer Henk Fraser, die komend seizoen naast zijn job bij Sparta ook bij het Nederlands elftal aan de slag gaat als assistent van Louis van Gaal. "Ik denk dat het een mooie stap is voor hem. Iedereen heeft zijn eigen doelen. Voor hem is het een goede volgende stap in zijn carrière."

 
Eredivisie
 
AZ
 
Sparta Rotterdam
 
Maduka Okoye
 
Henk Fraser

Poll
Vind jij dat Maduka Okoye een transfer naar AZ verdient?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties