Feyenoord meldt zich bij sc Heerenveen voor Joey Veerman
Vrijdag, 30 juli 2021 om 07:12 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 12:14

Feyenoord heeft bij sc Heerenveen de belangstelling voor Joey Veerman kenbaar gemaakt, zo meldt Voetbal International vrijdagmorgen. De middenvelder wordt al geruime tijd met een eventuele overstap naar De Kuip in verband gebracht, maar het lijkt er nu op dat de Rotterdamse club zich formeel in het Abe Lenstra Stadion heeft gemeld. De vraagprijs van de noorderlingen blijft hoe dan ook voor vrijwel alle clubs een obstakel.

Heerenveen hanteert een vraagprijs van minimaal tien miljoen euro en Feyenoord kan een dergelijk bedrag niet ophoesten. De Rotterdammers zijn voor verdere acties op de transfermarkt dan ook hoofdzakelijk afhankelijk van externe financiers en het weekblad omschrijft een mogelijke transfer van Veerman, die nog een contract tot medio 2024 in Friesland heeft, naar De Kuip als 'niet bepaald een abc-tje'.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hellas Verona en Rangers brachten eerder formele biedingen op Veerman uit, maar de clubs zagen hun intenties van tafel geveegd worden. De Serie A-club had vijf miljoen euro over voor de middenvelder en de topclub uit Schotland zat daar een half miljoen euro onder. Veerman heeft zijn ongenoegen daarover al geuit. Hij vindt de vraagprijs te hoog. "Volgens mij hebben de Italianen een heel redelijk bod neergelegd, maar als ik dan hoor wat Heerenveen vraagt kan het weleens een heel moeilijk verhaal worden", zei Veerman recent in gesprek met het weekblad.

"Tien tot twaalf miljoen euro, dat vind ik gekkigheid. Na een coronajaar met lege stadions is het geld overal wel zo'n beetje op. Dan vind ik dit eerlijk gezegd echt nergens op slaan." Veerman maakte zijn ongenoegen ook intern kenbaar, maar hij werd meteen op zijn nog drie jaar doorlopende contract gewezen. "'Als het dit jaar niet lukt, gaan we nog een jaar van je genieten en vragen we het volgend seizoen opnieuw'. Dat vind ik heel jammer, want ik ben aan iets anders toe", benadrukte Veerman, die het 'goed naar zijn zin' heeft in Heerenveen. "Ik sta lekker te voetballen, maar ik ben gewoon toe aan een nieuwe uitdaging."

Veerman maakte in de zomer van 2019 voor iets meer dan een half miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Heerenveen. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 5 doelpunten en 5 assists in 26 duels in alle competities. In de voorbije voetbaljaargang schroefde de technicus deze aantallen aardig op: 9 doelpunten en 11 assists in 35 duels.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
sc Heerenveen
 
Joey Veerman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties