Doemscenario komt uit voor Sean Klaiber met zware knieblessure
Vrijdag, 30 juli 2021 om 14:43 • Chris MeijerLaatste update: 15:04

Sean Klaiber heeft de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd, zo laat de vleugelverdediger van Ajax weten via Instagram. Klaiber raakte donderdag tijdens een training van Ajax op trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg geblesseerd aan de knie en er werd al direct gevreesd voor kruisbandletsel. Uit onderzoeken is nu dus inderdaad gebleken dat hij de voorste kruisband heeft afgescheurd, waardoor er een herstel van zes tot negen maanden wacht.

"Gister het trainingskamp beëindigd met een gescheurde voorste kruisband. Het seizoen zal anders verlopen dan dat ik voor ogen had. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun", zo schrijft Klaiber op Instagram. Ajax heeft het nieuws inmiddels ook via de officiële kanalen bekendgemaakt. Het ging mis donderdag voor Klaiber in een partijspel, waarbij hij schreeuwend van de pijn naar de grond ging. De vleugelverdediger verliet het trainingsveld ondersteund door twee leden van de medische staf van Ajax. Later ging hij op krukken het vliegtuig in terug naar Nederland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Klaiber speelt sinds 1 oktober vorig jaar bij Ajax, dat 4,25 miljoen euro voor hem betaalde aan FC Utrecht. De rechtsback zat voornamelijk op de bank achter Noussair Mazraoui en Devyne Rensch, maar kwam uiteindelijk nog tot 22 officiële wedstrijden voor Ajax. Klaiber besloot dit jaar voor een interlandloopbaan bij Suriname te kiezen en speelde met het land op de Gold Cup.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Sean Klaiber

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties