Estavana Polman reageert op mogelijke nieuwe functie voor Van der Vaart
Zondag, 1 augustus 2021 om 21:13 • Mart van MourikLaatste update: 21:12

Estavana Polman heeft zaterdagavond in De Oranjezomer bevestigd dat haar vriend Rafael van der Vaart gaat praten met de clubleiding van Esbjerg over een functie. Diverse Deense media meldden eerder dat Paul Conway, een Amerikaanse investeerder die gelieerd is aan de club, de Nederlander heeft uitgenodigd voor een gesprek tijdens een diner. Van der Vaart, die zelf als speler actief was bij Esbjerg, moet de gemoederen tussen de hevig bekritiseerde trainer Peter Hyballa en de spelersgroep bedaren.

In een interview met de Deense krant JydskeVestkysten gaat Hyballa in op een eventuele samenwerking met Van der Vaart, al zegt de keuzeheer nog geen contact te hebben gehad met de Nederlander. Wel geeft Hyballa te kennen dat hij 'zeker openstaat' voor een collaboratie met de voormalig middenvelder. "Het zou fantastisch zijn om met hem samen te werken. Of het nu als assistent op het veld moet of als teammanager buiten het veld, of misschien zelfs een combinatie, we zullen kijken wat er mogelijk is", vertelt Hyballa aan het dagblad.

Meer: Van der Vaart: ‘Dan was Nederland drie keer wereldkampioen geworden’

De huidige trainer van Esbjerg ligt zwaar onder vuur in Denemarken, daar steeds meer (ex-)spelers uit de school klappen over de vermeende onorthodoxe trainingsmethoden van de Duitse oefenmeester. Afgelopen donderdag kreeg Hyballa een open brief van 21 van zijn spelers een motie van wantrouwen. De spelers van Esbjerg beschrijven voorbeelden van bedreigingen met ontslag, seksistische en vernederende opmerkingen en eisen dat het bestuur ingrijpt.

"We hebben het niet over een samenwerking gehad, maar hij schreef me toen ik tekende bij Esbjerg", vervolgt Hyballa. "Daarna heb ik hem nog een keer hier op het sportcomplex gesproken. Hij is een wereldster die veel weet van voetbal, en we zouden hem goed kunnen gebruiken. Hij weet ook wat het betekent om profvoetballer te zijn en wat daarvoor nodig is. Tegelijkertijd kan hij me misschien iets uitleggen over Denemarken en de Denen", aldus de trainer. Tegelijkertijd wil Conway nog niet veel kwijt over het aanstaande diner met Van der Vaart. "Ik kan helemaal niets zeggen over zijn mogelijke rol in de club. Tijdens het eten gaan we praten, en dan zien we wel", aldus de Amerikaan.

Zaterdag was Estavana Polman te gast bij De Oranjezomer, waarin gevraagd werd naar de mogelijke nieuwe functie van haar vriend. "Ik mocht er niet zoveel over zeggen, maar ze zijn in gesprek", vertelt ze. "Er is inderdaad een gesprek geweest." Even later leek de handbalster te laten doorschemeren dat de kans groot is dat Van der Vaart aan de slag gaat voor Esbjerg. "Maar niet als assistent."

 
Nederland
 
Rafael van der Vaart

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties