'Barcelona maakt eind aan transferperikelen en wil duo alsnog behouden'
Zaterdag, 31 juli 2021 om 23:45 • Jeroen van Poppel

Barcelona is niet langer van plan om afscheid te nemen van Antoine Griezmann en Philippe Coutinho, zo meldt AS. Beide grootverdieners stonden op de nominatie om een transfer te maken deze zomer, maar Barça werkt nu alleen nog mee bij een niet te weigeren aanbod, zo klinkt het.

Griezmann werd de voorbije maand nadrukkelijk gelinkt aan Atlético Madrid, dat Saúl Ñíguez in ruil naar Barcelona zou willen sturen. Tegenover AS ontkent Barça in alle toonaarden dat een dergelijke ruilconstructie is voorgesteld. "We gaan geen Luis Suárezje herhalen", zo verwijst een bron tegenover de sportkrant naar de transfer van Suárez vorig jaar. De Uruguayaan moest weg bij Barça en werd vervolgens met Atlético Madrid kampioen van Spanje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Ik heb niet het gevoel dat er een campagne tegen Ronald Koeman bezig is’

Barcelona betaalde twee jaar geleden liefst 120 miljoen euro voor Griezmann, die niet volledig aan de verwachtingen wist te voldoen. Toch heeft Ronald Koeman alle vertrouwen in de dertigjarige Fransman, die tijdens de voorbereiding 'hongeriger en gretiger dan ooit' zou ogen. Griezmann had zaterdag tegen VfB Stuttgart (0-3 winst) zijn eerste basisplaats dit voorseizoen en speelde als centrumspits, terwijl Memphis Depay de linkerflank bestreek.

Ook de situatie van Coutinho is veranderd bij Barcelona, zo weet AS. De 29-jarige Braziliaan zou volgens diverse Spaanse media moeten vertrekken om de salariskosten bij Barça omlaag te kunnen brengen, maar de club lijkt van gedachte veranderd. Coutinho staat op het punt om na acht maanden van blessureleed zijn rentree te maken en Koeman beschouwt hem als een volwaardig lid van de selectie. Coutinho, die in januari 2018 voor 135 miljoen euro overkwam van Liverpool, ligt nog twee jaar vast en mag alleen bij een uitzonderlijk bod vertrekken.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Antoine Griezmann

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties