Terugkeer Hahn in Eredivisie wordt aangekondigd met parodiërend filmpje
Woensdag, 4 augustus 2021 om 09:45 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 09:46

Warner Hahn keert terug in de Eredivisie. De 29-jarige doelman heeft voor één seizoen getekend bij Go Ahead Eagles, zo meldt de club uit Deventer woensdag via de officiële kanalen. Go Ahead was drastisch op zoek naar een nieuwe doelman sinds het vertrek van Jay Gorter naar Ajax. Hahn was transfervrij na een teleurstellend halfjaar bij Anderlecht, waar hij niet tot een officiële wedstrijd kwam.

"Eigenlijk is het de afgelopen week heel snel gegaan", reageert Hahn op de clubwebsite. "Ik had een goed gesprek met de trainer en technisch manager. Natuurlijk kende ik de club al, onder meer van de wedstrijden die ik tegen ze heb gespeeld. Het mooie is dat dat altijd vijandige wedstrijden waren, vanwege de rivaliteit met FC Dordrecht en bovenal PEC Zwolle. Dat vond ik alleen maar positief: Go Ahead Eagles heeft een geweldige aanhang, een mooi stadion en een goed veld."

Bij Go Ahead Eagles was de spoeling dun onder de lat, daar de club Gorter deze zomer zag vertrekken naar Ajax. De 21-jarige doelman zag daarmee een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie beloond worden. Go Ahead wist met Job Schuurman, die overkwam van NEC, al wel een doelman vast te leggen, maar zette in op de komst van een nieuwe eerste doelman. In de voorbereiding gold tot dusver Andries Noppert als eerste doelman bij Go Ahead.

Hahn moet dus de naar Ajax vertrokken Gorter doen vergeten. "Ik denk niet dat we komend seizoen zo vaak de nul gaan houden als afgelopen seizoen", lacht de voormalig keeper van Feyenoord, verwijzend naar het record van Gorter afgelopen seizoen: 25 keer de nul in de Keuken Kampioen Divisie. "Jay heeft natuurlijk heel goede wedstrijden gekeept en ook verdedigend stond het goed. Aan ons nu de taak dat vast te houden met het hele team."

Hahn stapte afgelopen winter over naar Anderlecht, nadat zijn contract bij sc Heerenveen vorig jaar zomer niet werd verlengd. Het avontuur bij de Belgische topclub, zijn eerste buiten de landsgrenzen, bleek echter geen groot succes. Hahn kwam zowel in de Belgische Pro League als in de Belgische bekercompetitie niet in actie. De 28-jarige sluitpost keepte in Nederland eerder voor FC Dordrecht, Feyenoord, PEC Zwolle en Excelsior. Hij gold bij Suriname wel als vaste waarde tussen de palen tijdens de Gold Cup deze zomer.

 
Eredivisie
 
Go Ahead Eagles
 
sc Heerenveen
 
Feyenoord
 
PEC Zwolle

Poll
Is Warner Hahn een geschikte doelman voor Go Ahead Eagles?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties