Huiverige Sneijder stelt zijn mening volledig bij: 'Ik heb genoten van hem'
Woensdag, 4 augustus 2021 om 07:12 • Mart van MourikLaatste update: 10:22

Wesley Sneijder is diep onder de indruk van de prestaties van Armando Obispo. De 22-jarige verdediger maakte tegen FC Midtjylland (3-0) zijn Europese debuut, daar Olivier Boscagli vanwege een schorsing niet bij de wedstrijdselectie zat. Voorafgaand aan het duel sprak Sneijder zijn twijfels uit de keuze van trainer Roger Schmidt om Obispo een basisplek te geven, maar in de nabeschouwing op RTL7 kwam de analyticus superlatieven tekort om het optreden van de verdediger te beschrijven.

Tijdens de voorbeschouwing op het Europese duel kwam de rol van André Ramalho ter sprake. Zowel analist Jan Boskamp als Sneijder liet zich zeer positief uit over de centrumverdediger, die volgens de 134-voudig Oranje-international 'verantwoordelijk' is voor het feit dat Obispo en niet Nick Viergever mocht beginnen. "Ramalho is de reden dat Schmidt het aandurft om te beginnen met Obispo. Het is de eerste wedstrijd van het tweeluik en de belangen zijn groot, dus je neemt niet zomaar een dusdanig risico", aldus Sneijder voorafgaand aan de wedstrijd.

Schmidt en Götze blij na overwinning PSV: 'Nu winnen tegen Ajax'

Na afloop van het door PSV gewonnen duel werd Sneijder gevraagd naar het optreden van Obispo, waarna de analist de loftrompet stak over de mandekker. "Hoe Obispo er stond vandaag? Nou hij stond er heel goed. Die jongen moest het natuurlijk wel laten zien vandaag, want het is wel een enorm platform, de Champions League. Maar het was of hij al jaren meespeelt ijn het elftal. Ook voetballend was het erg goed. Hij kijkt altijd naar voren, speelt tussen de linies de vrije mensen in en het spel is gedurfd. Hij neemt risico's, maar hij doet het gewoon altijd goed. Hij staat er gewoon en is agressief in de tackles. Ik heb echt genoten van Obispo", besloot Sneijder.

In de returnwedstrijd tegen Galatasaray kreeg Boscagli, die de voorbije weken centraal in de defensie stond, twee gele kaarten. Maandag op de persconferentie in aanloop naar het treffen ging Schmidt in op de kwestie en liet hij in het midden wie de geschorste Fransman zou vervangen. "Daarvoor hebben we geschikte alternatieven, met Nick Viergever en Armando Obispo. Ze verdienen het allebei om te spelen", zei de trainer.

 
Champions League
 
PSV
 
Wesley Sneijder
 
Roger Schmidt
 
Olivier Boscagli

>
UEFA Champions League
PSV
3
0
FC Midtjylland
Dinsdag, 3 augustus 2021 om 20:00
Poll
Heeft Armando Obispo een onuitwisbare indruk gemaakt?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
22:02
22:02
Van der Gijp verbaasd door Depay: 'Als hij dit goed vindt, is hij krankzinnig'
1
   
21:54
21:54
Jong Ajax boekt met Rensch en uitblinkers Danilo en Ünüvar vierde zege
6
   
20:51
20:51
Scheidsrechters willen af van optreden van Wiedemeijer bij ESPN
20
   
20:22
20:22
'Ideaal moment om zijn Ajax-stempel af te schudden, maar hij was te schijterig'
47
   
19:29
19:29
Achraf Hakimi: 'Ik was verrast door de manier hoe Messi zich gedroeg'
30
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties