'Barcelona mag spelers na deal van 2,7 miljard euro alsnog inschrijven'
Donderdag, 5 augustus 2021 om 07:56 • Jeroen van PoppelLaatste update: 08:26

Barcelona mag anderhalve week voor het begin van LaLiga eindelijk zijn nieuwe spelers inschrijven in de competitie, zo meldt Mundo Deportivo. LaLiga bevestigt een miljardendeal te hebben gesloten met de private-equityfirma CVC Capital Partners. Het bedrijf neemt voor 2,7 miljard euro een minderheidsbelang van tien procent in de Spaanse competitie.

De verwachting is dat dat de overeenkomst tussen LaLiga en de investeringsmaatschappij donderdag bekrachtigd wordt door de Spaanse clubs. De deal kan clubs met weinig geld, waaronder met name Barcelona, helpen om de financiën te herstellen na de klap die de coronapandemie heeft veroorzaakt. Begin juli meldden diverse Spaanse media dat Barça het salarislimiet in LaLiga ver heeft overschreden en daardoor geen nieuwe spelers mocht inschrijven. Daardoor dreigde de club zonder de nieuwe aanwinsten Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric García en Emerson Royal aan de competitie te moeten beginnen.

Het artikel gaat verder onder de video
Family time! Lionel Messi en gezin spelen rondo op vakantieadres
Meer videos

Joan Laporta, de president van Barcelona, zei maandag al dat de problemen met het inschrijven van de nieuwe spelers opgelost zouden worden, zonder daarbij op details in te gaan. Daarbij doelde Laporta ook op Lionel Messi, wiens nieuwe contract bij Barcelona nog altijd niet getekend is. Volgens Mundo Deportivo kan Barça de nieuwe spelers, inclusief Messi, na het bekrachtigen van de investeringsdeal vrijwel direct alsnog inschrijven.

De investering van 2,7 miljard euro van CVC Capital Partners komt voor negentig procent ten goede aan de clubs in LaLiga. De Spaanse competitie wil het geld gebruiken om wereldwijd door te groeien en om 'een wereldwijd digitaal entertainmentbedrijf' te worden. Het doel is om het gat met de Premier League te dichten. CVC nam eerder overigens ook een belang in de Formule 1, terwijl gesprekken met de Serie A op niets uitliepen.

 
LaLiga
 
Barcelona

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties