Jack Grealish is de duurste PL-speler ooit na definitieve overeenkomst
Woensdag, 4 augustus 2021 om 23:45 • Jeroen van PoppelLaatste update: 23:56

Manchester City heeft Jack Grealish binnen, zo meldt Fabrizio Romano woensdagavond. De 25-jarige aanvallende middenvelder van Aston Villa maakt voor een gigantische som van rond de 117 miljoen euro de overstap naar Manchester City. Met dat bedrag breekt Grealish diverse Engelse transferrecords. De Engels international zet zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026 en ondergaat op donderdag de medsiche keuring.

Aston Villa heeft het bod van 100 miljoen pond, omgerekend dus 117 miljoen euro, van Manchester City geaccepteerd en de contracten zijn getekend, verzekert de transfermarktexpert. Die aanbieding kwam afgelopen vrijdag officieel binnen bij de club uit Birmingham. Grealish was woensdag overdag al in Manchester om zijn persoonlijke voorwaarden te bespreken. De verwachting is dat de Engels international een weeksalaris van meer dan 270.000 euro gaat opstrijken in het Eithad Stadium.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Grealish geldt als de belangrijkste speler van Aston Villa en tekende in september nog een nieuw vijfjarig megacontract bij the Villans. De aanvallende middenvelder annex vleugelspits kon deze zomer opnieuw een verbeterd contract ondertekenen bij de ambitieuze Premier League-club. Aston Villa respecteert echter de wens van Grealish om te spelen in de Champions League en blokkeert zijn transfer naar Manchester City daarom niet.

Met een transfersom van 117 miljoen euro wordt Grealish de duurste Britse speler aller tijden worden. Dat record staat al acht jaar op naam van Gareth Bale, die in 2013 voor 101 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid ging. Ook wordt Grealish de duurste aankoop ooit in de Premier League, waarmee hij het record overneemt van Paul Pogba. Manchester United betaalde in 2016 105 miljoen euro aan Juventus voor de Franse middenvelder.

Aston Villa heeft met de komst van Danny Ings en Leon Bailey al ingespeeld op het aanstaande vertrek van Grealish. De Engelsen betalen rond de 35 miljoen euro aan Bayer Leverkusen voor de 23-jarige Jamaicaan, terwijl ook Ings naar verluidt voor een vergelijkbaar bedrag overkomt. Volgens the Guardian heeft Villa ook meer dan gemiddelde belangstelling voor Tammy Abraham. Mogelijk gaat de club na de verkoop van Grealish een bod uitbrengen op de 23-jarige spits van Chelsea, die 47 miljoen euro moet kosten.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Aston Villa
 
Jack Grealish

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties