Boetepot van Feyenoord bij UEFA wordt alsmaar groter na nieuw incident
Donderdag, 5 augustus 2021 om 12:03 • Dominic Mostert

Feyenoord wordt opnieuw beboet door de UEFA. De 'UEFA Control, Ethics and Disciplinary body' heeft de club een geldboete opgelegd van 16.000 euro, zo maakt Feyenoord donderdag bekend. De boete wordt uitgeschreven naar aanleiding van gebeurtenissen rondom de thuiswedstrijd tegen FC Drita van vorige week donderdag.

Feyenoord krijgt de boete vanwege het blokkeren van trappen door supporters in De Kuip tijdens de return in tweede voorronde van de Conference League, zo meldt de club. Het is zeker niet de eerste boete van de UEFA voor Feyenoord in de afgelopen jaren. In april 2020 kreeg de club drie verschillende boetes voor verschillende ongeregeldheden in Europa League-duels met Rangers FC (trappen blokkeren en vuurwerk afsteken) en FC Porto (vernielingen in het stadion van Porto), waardoor ruim 30.000 euro betaald moest worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Eerder in het seizoen 2019/20 kreeg de club een boete van 36.000 euro vanwege het blokkeren van trappen en het afsteken van vuurwerk tijdens het duel met Young Boys. Feyenoord won de wedstrijd tegen Drita vorige week donderdag met 3-2, waardoor het in een tweeluik tegen FC Luzern mag proberen zich te plaatsen voor de play-offs voor de groepsfase van het Europese toernooi. Donderdagavond wacht in Zwitserland de eerste ontmoeting met Luzern.

 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties