Joshua Kimmich sleept topsalaris binnen voor zichzelf tijdens onderhandelingen
Donderdag, 5 augustus 2021 om 13:28 • Dominic Mostert

Joshua Kimmich staat voor een contractverlenging bij Bayern München. De verdedigende middenvelder ligt momenteel nog twee jaar vast, maar kan bijtekenen tot de zomer van 2026. In financieel opzicht gaat Kimmich er volgens BILD flink op vooruit: zijn salaris zou worden opgeschroefd van circa tien miljoen euro naar circa twintig miljoen euro per seizoen. Daarmee wordt hij een van de bestbetaalde spelers bij de regerend kampioen van Duitsland.

Bayern ziet in de 26-jarige Kimmich een toekomstige aanvoerder en de clubleiding wil dat hij zijn gouden jaren als voetballer beleeft in München, waardoor voor een langdurig contract wordt gekozen. Met zijn nieuwe verbintenis komt Kimmich in hetzelfde salarissegment als Manuel Neuer, Thomas Müller en Leroy Sané. De enige speler die aanzienlijk meer opstrijkt, is Robert Lewandowski. Bayern is ook met Leon Goretzka en Kingsley Coman in gesprek over een nieuw contract en zij zouden bij een contractverlenging ook meer kunnen gaan verdienen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Opvallend aan de contractverlenging van Kimmich is dat hij zich niet heeft laten vertegenwoordigen door een zaakwaarnemer. De 59-voudig international van Duitsland heeft de onderhandelingen zelf gevoerd en wil alleen een advocaat inschakelen om het uiteindelijke contract nog eens door te nemen. In april brak Kimmich met zijn management. "Het is een bewust besluit dat ik vorig jaar heb genomen", zei hij toen. "Ik heb besloten dat ik wil opkomen voor mijn eigen waarden en dat ik zelf de verantwoordelijkheid wil nemen."

Kimmich, nog niet terug van vakantie na zijn EK-deelname met Duitsland, is een onbetwiste basisspeler bij Bayern. In het seizoen 2019/20 miste hij zelfs geen minuut in de Bundesliga; in het afgelopen seizoen kwam hij door blessureleed in actie in 27 van de 34 wedstrijden. Sinds hij in de zomer van 2015 voor zeven miljoen euro overkwam van RB Leipzig, speelde hij 173 competitieduels. Vorig seizoen werd hij ingezet als defensieve middenvelder, maar Kimmich kan ook uit de voeten als (offensieve) rechtsback en speelde op het EK op die positie.

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Joshua Kimmich

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties