'Persbericht over Messi mogelijk een middel om LaLiga onder druk te zetten'
Donderdag, 5 augustus 2021 om 22:18 • Jeroen van PoppelLaatste update: 22:26

Barcelona zou het persbericht over het definitieve vertrek van Lionel Messi naar buiten hebben kunnen gebracht om LaLiga onder druk te zetten, zo luidt de theorie van Edwin Winkels. De correspondent, die gevestigd is in Barcelona, suggereert daarmee dat de deur voor een langer verblijf van Messi in Catalonië nog op een kier staat.

Vrijwel als donderslag bij heldere hemel kwam de bevestiging van Barcelona donderdagavond dat Messi na 21 jaar vertrekt bij de club. De Spaanse grootmacht schreef in zijn statement dat er weliswaar een akkoord ligt met de 34-jarige sterspeler, maar dat het contract om 'economische belemmeringen en de regelgeving in LaLiga' niet kan worden geformaliseerd. Daarmee wordt gedoeld op het salarislimiet van de Spaanse competitie, dat door Barcelona is overschreden. De club mag daardoor geen nieuwe spelers inschrijven, waar ook Messi onder zou vallen bij een nieuw contract.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ansu Fati beleeft ultieme rentree na 323 dagen: ‘Het is ongelooflijk’ | Wim Kieft: ‘Iedereen ziet hem toch als vervanger van Messi’

"Het naar buiten brengen van dit bericht zou ook een maniertje kunnen zijn van Barcelona om de duimschroeven aan te draaien bij LaLiga", vertelt Winkels op de website van de NOS. "De Spaanse competitie heeft veel concurrentie van bijvoorbeeld de Premier League. Als Messi vertrekt uit Spanje, dan verliest LaLiga heel veel inkomsten. Misschien worden de financiële eisen op deze manier alsnog versoepeld en dat het salarisplafond omhoog gaat."

Winkels wijst erop dat de miljardeninvestering van private-equityfirma CVC Capital Partners mogelijk lucht kan verschaffen aan Barcelona. De investeerders willen voor 2,7 miljard euro een belang van tien procent in LaLiga nemen. In Spaanse media werd donderdag echter gemeld dat Barcelona en Real Madrid fel tegenstander zijn van de investering. Barcelona vindt onder meer dat de termijn van veertig jaar te lang. De Catalanen wijzen daarbij op de onvoorspelbaarheid van de voetbalwereld.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Lionel Messi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties