Odriozola verlaat Real Madrid opnieuw op huurbasis zonder koopoptie
Donderdag, 26 augustus 2021 om 17:18 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 17:19

Real Madrid verhuurt Álvaro Odriozola aan Fiorentina, meldt Fabrizio Romano. De transferexpert uit Italië onthult donderdagmiddag dat de clubs uit Madrid en Florence een akkoord over een huurovereenkomst tot 30 juni 2022 hebben. Fiorentina betaalt zijn salaris en volgens Romano is er geen optie tot koop opgenomen in de deal.

Odriozola ging medio 2018 voor een bedrag van dertig miljoen euro van Real Sociedad naar Real Madrid, na slechts 57 duels in de hoofdmacht van de Basken. In de Spaanse hoofdstad had de rechtsback moeite om aan te haken. In zijn eerste voetbaljaargang kwam Odriozola maar tot 22 duels en in de eerste helft van 2019/20 verscheen hij zelfs maar in vijf duels binnen de lijnen. Een uitleenbeurt aan Bayern München in januari vorig jaar moest uitkomst bieden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Odriozola kwam in Beieren ook maar tot vijf duels in de hoofdmacht. Vorig seizoen zat de verdediger veelvuldig op de bank en moest hij genoegen nemen met zestien wedstrijden in alle competities. Odriozola hoefde dit seizoen onder Carlo Ancelotti niet te rekenen op veel speeltijd. De trainer deed dit seizoen nog geen beroep op de Spanjaard: Daniel Carvajal en Lucas Vázquez staan hoger in de pikorde.

Spaanse media schreven eerder deze week dat een akkoord tussen Real Madrid en Fiorentina aanstaande was, maar dat het om een overeenkomst voor twee jaar inclusief een optie tot koop ging. Daar maakt Romano geen melding van. Met het vertrek van Odriozola, die voor 3,7 miljoen euro op de loonlijst staat, maakt Real Madrid mogelijk plek voor een nieuwe speler, daar de selectie van Ancelotti nu uit het maximaal toegestane aantal van 25 spelers bestaat.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Álvaro Odriozola Arzallus
 
Carlo Ancelotti
 
Daniel Carvajal

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties