Barcelona bevestigt: operatie Braithwaite onvermijdelijk geworden
Maandag, 13 september 2021 om 14:17 • Rian RosendaalLaatste update: 14:29

Een behoorlijke tegenvaller voor Ronald Koeman in aanloop naar het Champions League-duel met Bayern München van dinsdag. Martin Braithwaite moet nog deze week een knieoperatie ondergaan, zo brengt Barcelona maandagmiddag officieel naar buiten. Verschillende Spaanse media, waaronder Sport, wisten zondag al te melden dat de knieproblemen van Braithwaite ernstig waren en dat de herstelperiode drie tot vier maanden zou bedragen. Het is nog maar de vraag of de spits in 2021 nog in actie kan komen voor Barcelona.

"Martin Braithwaite heeft een femoropatellaire blessure aan zijn linkerknie, die met hulp van conservatieve behandeling niet is genezen. De Deense speler wordt in een van de komende dagen geopereerd. Barcelona zal met een nieuwe medische verklaring komen als de operatie achter de rug is", zo valt te lezen in de verklaring die maandag is afgegeven door de leiding van Barcelona.

Meer: ‘Vertrek van Koeman kost Barcelona miljoenen door afkoopsom aan KNVB’ | ‘Ik heb niet het gevoel dat er een campagne tegen Ronald Koeman bezig is’

Volgens de Spaanse journalist Gerard Romero hebben de problemen van Braithwaite te maken met slijtage van het kraakbeen in de knie. De verwachting is dat de dertigjarige spits in 2021 niet meer in actie komt voor Barcelona. Braithwaite werd zondag nog aan de nodige tests onderworpen, om zo de precieze aard van de blessure vast te kunnen stellen. Een dag later blijkt dus dat een operatieve ingreep onvermijdelijk is geworden.

Braithwaite werd eind augustus in de thuiswedstrijd tegen Getafe (2-1 overwinning) voortijdig naar de kant gehaald door. Koeman vanwege knieklachten. Nu pas blijkt dus dat de problemen een stuk groter dan dan aanvankelijk werd gedacht. Braithwaite kende een voortvarende start van het seizoen in LaLiga met twee treffers in de eerste drie wedstrijden.

'Totale verwarring over zoveelste blunder medische staf Barcelona'

De zwarte lijst bij Barcelona wordt door de blessure van Martin Braithwaite alleen maar groter.Lees artikel

Het is slecht nieuws voor Koeman, die in aanvallend opzicht toch al weinig opties heeft. Sergio Agüero, Ousmane Dembélé en Ansu Fati zijn niet inzetbaar vanwege uiteenlopend blessureleed. De kans lijkt groot dat Luuk de Jong dinsdag tegen Bayern in de punt van de aanval begint bij Barcelona, al kan Koeman voor die positie ook kiezen voor Memphis Depay.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ronald Koeman
 
Martin Braithwaite

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties