Bayern München bevestigt nieuw contract Leon Goretzka tot 2026
Donderdag, 16 september 2021 om 09:40 • Jeroen van PoppelLaatste update: 09:46

Leon Goretzka heeft officieel zijn contract verlengd bij Bayern München, zo maakt de Duitse club donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. Beide partijen waren al een tijdje in onderhandeling met elkaar over een nieuwe verbintenis, maar tot een doorbraak kwam het lange tijd niet. Goretzka heeft zijn tot volgend jaar lopende contract met vier seizoenen verlengd tot medio 2026. Daarmee voorkomt Bayern dat Goretzka na het seizoen transfervrij vertrekt.

Goretzka is verheugd met de nieuwe verbintenis. "We hebben de afgelopen drie jaar alles gewonnen wat er te winnen valt", vertelt de middenvelder op de website van de club. "Maar wat nog beter zou zijn dan het winnen van titels, is het herhalen van deze successen. Daar willen we de komende jaren op voortbouwen. Het team, de club en de omgeving zijn niet alleen zeer professioneel, maar ook vertrouwd. Deze mengeling is een van de dingen die succes garandeert bij deze club. Ik ben erg blij dat ik mijn contract kan verlengen tot 2026."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Goretzka staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij Bayern, dat hem transfervrij inlijfde. De centrale middenvelder wist zich vrijwel meteen in de basis te spelen bij de Duits recordkampioen en groeide in korte tijd uit tot een van de steunpilaren van het elftal. Goretzka staat na drie volledige seizoenen op 117 officiële duels voor Bayern, waarin hij 25 doelpunten maakte en er 26 voorbereidde. "Deze contractverlenging is ook een teken dat Leon ervan overtuigd is dat we in de toekomst net zo succesvol zullen blijven als in het verleden", vult CEO Oliver Kahn aan.

Gezien het bijna aflopende contract van Goretzka was hij deze zomer geregeld onderwerp van geruchten. Voornamelijk Real Madrid en Manchester United werden genoemd als geïnteresseerde partijen, maar die druipen nu af. Bayern wist eind augustus ook al een nieuw contract af te sluiten met Joshua Kimmich, die tot medio 2025 bijtekende. Zo zullen Goretzka en Kimmich ook de komende jaren het hart van het middenveld vormen bij de club.

Naast Goretzka zijn er nog twee spelers bij Bayern die over een aflopend contract beschikken: Niklas Süle en Corentin Tolisso. Der Rekordmeister besloot deze zomer om Süle niet te verkopen en moet nog een beslissing nemen over een nieuw contract voor de 26-jarige centrumverdediger. De Duitse editie van Goal meldde eerder dat de kans groot is dat Tolisso geen nieuwe verbintenis zal aangaan en na dit seizoen transfervrij vertrekt.

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Leon Goretzka
 
Joshua Kimmich

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties