Incident met Pepe houdt Sporting bezig in aanloop naar Ajax-thuis
Dinsdag, 14 september 2021 om 08:50 • Rian RosendaalLaatste update: 10:23

De topper tussen Sporting Portugal en FC Porto (1-1) van afgelopen zaterdag kent een nasleep. Bij een hoekschop ging Pepe het duel aan met Sebastián Coates en op beelden is duidelijk te zien dat de 38-jarige verdediger van Porto de kaak van de mandekker van Sporting met zijn vuist raakt. De scheidsrechter en de VAR bestraften Pepe echter niet voor het opmerkelijke voorval, tot frustratie van Sporting.

De eerste tegenstander van Ajax in de poulefase van de Champions League heeft de Portugese voetbalbond inmiddels officieel verzocht om een onderzoek in te stellen naar de veelbesproken actie van Pepe. Het kan zijn dat de routinier van Porto in een later stadium alsnog een schorsing krijgt opgelegd. Coates klaagde kort na de topper in de Portugese competitie al over de manier waarop Pepe het duel aanging tijdens de hoekschop.

Sporting kende een voortvarende start van de topper tegen Porto, met de openingstreffer van Nuno Santos in de zestiende minuut. De gelijkmaker van Luis Fernando Díaz viel twintig minuten voor tijd. Inmiddels is duidelijk geworden dat trainer Rúben Amorim tegen Ajax niet kan beschikken over Pedro Gonçalves, vorig seizoen met 23 treffers nog clubtopscorer, vanwege licht blessureleed. Coates is geschorst voor de ontmoeting met Ajax. Bij de bezoekers uit Amsterdam ontbreekt Davy Klaassen woensdagavond vanwege licht liesklachten. Het duel in Lissabon begint om 21.00 uur.

 
Champions League
 
Liga NOS
 
Sporting Portugal
 
Ajax
 
Sebastián Coates Nión

>
UEFA Champions League
Sporting Portugal
1
5
Ajax
Woensdag, 15 september 2021 om 21:00
Poll
Pepe zou een schorsing moeten krijgen
Eens
Oneens
Meer nieuws
   
20:03
20:03
Memphis Depay: 'Mijn broer weet niet eens meer wat buiten is'
5
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - Willem II
1
   
19:47
19:47
Karsdorp oogst lof met uitstekende seizoensstart: 'Ik kijk altijd naar hem'
7
   
19:45
19:45
Live meepraten in de EFL Cup: Manchester City - Wycombe Wanderers
1
   
19:45
19:45
Live meepraten in de EFL Cup: Norwich City - Liverpool
2
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties