Telstar mist 'wereldprimeur': 'Van Gaal moet op tijd lepeltje lepeltje'
Woensdag, 15 september 2021 om 13:36 • Dominic MostertLaatste update: 13:42

Het duel tussen Telstar en Jong AZ op 24 september wordt gewoon om 20.00 uur afgewerkt, zo heeft de club uit Velsen-Zuid te horen gekregen. Telstar dacht even aan een 'wereldprimeur' door het duel in de Keuken Kampioen Divisie om 00.00 uur af te werken, maar daar gaat de voetbalbond niet in mee. Op 25 september gaan de nieuwe versoepelingen in, waardoor het BUKO Stadion voor honderd procent gevuld had mogen worden. Doordat de wedstrijd op de oorspronkelijke tijd blijft staan mogen de tribunes voor slechts tweederde gevuld zijn.

"De nachtwedstrijd Telstar - Jong AZ van 24 september blijft op 20.00 uur staan", schrijft Telstar woensdag op Twitter. "Louis van Gaal moet op tijd löfeltje löfeltje met Truus." Het is niet bekend of Telstar een verzoek bij de KNVB heeft ingediend om het tijdstip aan te passen. "De Witte Leeuwen overwegen 'football by candlelight' voor een honderd procent gevuld BUKO Stadion", schreef de club eerder over de plannen. De wedstrijd tegen Jong AZ staat onder leiding van Louis van Gaal, die eenmalig als trainer bij Telstar langs de lijn staat voor het goede doel.

Om zich optimaal voor te bereiden komt de bondscoach ook op woensdag 22 september naar Velsen-Zuid om aanwezig te zijn bij de ochtendtraining. Van elke verkochte wedstrijdkaart gaat 2,50 euro naar Stichting Spieren voor Spieren. De training is voor iedereen toegankelijk, al vraagt de club een bijdrage van 5 euro voor koffie en thee. De volledige opbrengst van de training gaat naar dezelfde stichting, waar Van Gaal ere-ambassadeur van is. Telstar meldde eerder al dat de kaarten voor de wedstrijd populair zijn.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Telstar
 
Jong AZ
 
Louis van Gaal

>
Eerste Divisie
Telstar
-
-
Jong AZ
Vrijdag, 24 september 2021 om 20:00
Meer nieuws
   
19:14
19:14
Vincent Kompany krijgt Nederlandse rechterhand bij Anderlecht
3
   
18:44
18:44
Erik ten Hag reageert op vermeende belangstelling van Barcelona
37
   
18:43
18:43
Ajax moet vijf minuten voor aftrap wijziging doorvoeren in basiself
9
   
18:30
18:30
Live meepraten in LaLiga: Getafe - Atlético Madrid
7
   
18:27
18:27
Laporta komt met videoboodschap: 'We weten wat er moet gebeuren'
44
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties