Sneijder snapt Ten Hag niet: 'Wat bedoelt hij? Ik zou het niet weten'
Woensdag, 15 september 2021 om 20:56 • Mart van MourikLaatste update: 21:03

Wesley Sneijder heeft met enige verbazing gekeken naar het interview van Erik ten Hag voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd van Ajax op bezoek bij Sporting Portugal. Ten Hag stelt tegenover RTL7 dat Ajax 'stoïcijns' moet spelen om kans te maken, maar Sneijder begrijpt niet wat de trainer van de Amsterdammers daarmee bedoelt.

"Marcel doet net alsof hij het begrijpt, hé", reageert Sneijder op het interview van Ten Hag met de verslaggever van RTL 7. "Je kan toch vragen wat hij daarmee bedoelt? Ik heb echt geen idee wat hij met 'stoïcijns' bedoelt", zegt Sneijder lachend. Ten Hag reageert op de vraag van Marcel Maijer over het verwachtingspatroon rondom Sporting, en wat dan de juiste formule zou zijn om de Portugezen te bedwingen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Davy Klaassen: ‘Als ik kan kiezen, heb ik liever niet dat hij er bij is’ | Mario Been: ‘Of dit tot dusver zijn minst gelukkige wedstrijd was bij Ajax? Ja’

"Je moet stoïcijns spelen", zegt Ten Hag. "Je moet je eigen spel spelen en dan heb je een goede kans om deze wedstrijd te winnen. Het is een goede ploeg, maar wij zijn ook een goede ploeg. We hebben veel zelfbewustzijn en we zullen ons eigen spel spelen. Dus dat betekent met hoge pressie spelen, goed aan de bal zijn en vanuit het midden op zoek gaan naar de overtalsituatie. Je weet dat je op dit niveau niet veel kansen gaat creëren en dat is ook de les die we van vorig jaar moeten meenemen. Afgelopen seizoen hadden wij iedere keer de eerste kans van de wedstrijd en die moet er gewoon in", besluit Ten Hag, die tevens zijn keuze om Steven Berghuis vanaf de nummer tienpositie te laten spelen verklaart.

"Op de eerste plaats denken we dat hij meer vrijheid gaat krijgen, mits het middenveld goed loopt en ook hij zich goed beweegt. Het zal moeten blijken hoe snel hij het kan oppakken. Op Champions League-niveau wordt ook in defensief opzicht het een en ander gevraagd, en daarin moet hij een aantal stappen zetten. Natuurlijk ook voor wat betreft positionering is het anders, maar zaterdagavond deed hij het in de eerste helft uitstekend", aldus Ten Hag.

 
Champions League
 
Ajax
 
Sporting Portugal
 
Erik ten Hag
 
Wesley Sneijder

>
UEFA Champions League
Sporting Portugal
1
5
Ajax
Woensdag, 15 september 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Mohamed Mallahi liet Ajax en PSV schieten voor een doorbraak in zijn stad
1
   
23:41
23:41
Van der Vaart: 'Marc Overmars gaat denk ik niet naar Newcastle'
155
   
23:30
23:30
Koopmeiners maakt indruk op Old Trafford: 'Nu al een leider'
12
   
22:57
22:57
Van Bommel mag niet klagen met resultaat bij Lille tegen Sevilla
21
   
22:54
22:54
Chelsea ziet Lukaku én Werner uitvallen op verder zorgeloze avond
38
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties