Marciano Vink ziet nóg een dissonant naast Pasveer: 'Ik mis gewoon gogme'
Donderdag, 16 september 2021 om 12:36 • Mart van MourikLaatste update: 12:36

Marciano Vink is niet onder de indruk van het spel dat Daley Blind op de mat heeft gelegd. De linksachter van Ajax, die in het Champions League-duel met Sporting Portugal de voorkeur kreeg boven Nicolás Tagliafico, speelde een 'moeizame wedstrijd' in de ogen van de analyticus. Met name de snelheid van Blind is een punt van kritiek, maar het ontbrak de linksback ook aan 'gogme', zei Vink bij Voetbalpraat op ESPN.

Na het afsluiten van de discussie over de negatieve rol van doelman Remko Pasveer, die in de fout ging bij de 1-2 van Sporting, kwam ook het optreden van Blind ter sprake. "Je kunt best aanstippen dat Daley Blind niet in de beste vorm van zijn leven verkeert", opent Vink de discussie. "Net na de 1-2 van Sporting was er lichte paniek bij Ajax en ik zag Blind op een gegeven moment helemaal op de linksbuitenpositie een bal verliezen. En we kennen zijn snelheidsprobleem, maar het tempo waarin hij omschakelde... Zoiets zie je bij Bayern München natuurlijk niet. Gisteren tegen Barcelona stond er na balverlies binnen no-time weer een defensief blok. Maar Blind bleef maar treuren en hij sprintte in een tempo terug waarvan ik dacht: dit is niet goed."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Daley Blind troeft concurrenten af en is UEFA Speler van de Week | Deze statistieken onderstrepen de unieke prestatie van Ajax tegen Dortmund

De analisten tijdens Voetbalpraat

"Ik zag het soms ook bij verschillende combinaties", vervolgde Vink. "Het lijkt wel of zijn sprintvermogen, dus de laatste dertig procent van zijn echte snelheid, totaal weg is. Hij probeert nu heel veel op te lossen met zijn positionering op het veld, maar ik mis wel op sommige momenten zijn gogme en slimheid. Er waren momenten dat hij aan de binnenkant moest dekken, en dan duurde dat ook weer te lang. Dat mag gewoon niet. Natuurlijk is hij ook geen linksback, want hij staat gewoon op de verkeerde plek", aldus Vink, die van mening is dat Blind alleen in de as van het veld van toegevoegde waarde kan zijn voor Ajax.

Hans Kraay junior verwacht overigens dat Blind snel terugkeert naar zijn 'oude niveau' en is van mening dat hij niet te snel afgeschreven mag worden. "Wij als analisten hebben hem wel vaak afgeschreven, maar hij komt altijd terug. Snel is hij nooit geweest en hij is heel zelfkritisch, maar hij blijft altijd terugkomen. Het kan zijn dat hij als linksback niet gaat terugkeren, maar hij vindt zijn weg wel weer in het centrum of op het middenveld. Maar zijn basisplek gaat hij echt niet kwijtraken, dat gaat gewoon echt niet gebeuren", aldus de analist.

 
Champions League
 
Ajax
 
Sporting Portugal
 
Daley Blind
 
Remko Pasveer

>
UEFA Champions League
Sporting Portugal
1
5
Ajax
Woensdag, 15 september 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
21:10
21:10
Stade Rennes voerde charmeoffensief uit om Álvarez over te halen
5
   
20:20
20:20
Tragikomisch: politie leidt MVV-supporters naar stadion van Willem II
7
   
19:59
19:59
Wim Kieft verbaast zich: 'Messi en Xavi kunnen dat, maar PSV...'
31
   
19:58
19:58
PSV moet naast Madueke ook Gakpo missen tegen Ajax
73
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Eredivisie: Willem II - Fortuna Sittard
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties