Buitenlandse media smullen van Haller: 'Johan Cruijff zou trots zijn geweest'
Donderdag, 16 september 2021 om 10:32 • Laatste update: 11:52

Ook in de buitenlandse media is de eclatante zege van Ajax op Sporting Portugal (1-5) niet onopgemerkt gebleven. De Amsterdammers waren in hun eerste Champions League-optreden op alle fronten de baas in Lissabon en dankten daarbij met name uitblinkers Antony en Sébastien Haller. Laatstgenoemde nam vier van de vijf treffers voor zijn rekening. Er wordt gesproken van een 'Frans-Braziliaanse show' en een 'incredible Haller'.

"Haller kende een nagenoeg vlekkeloos Champions League-debuut", zag ook de BBC. "De voormalig spits van West Ham United werd de eerste Ajacied met vier treffers bij zijn Champions League-debuut sinds Marco van Basten in 1992. Van Basten speelde echter al wel in de Europacup met de Amsterdammers." Ook de Daily Star zag een ontketende Haller. "Met dit kwartet aan doelpunten haalt Haller de verloren tijd van afgelopen seizoen in", doelt de tabloidkrant op de administratieve fout waarmee Haller niet werd ingeschreven voor de Europa League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Ajax - Dortmund krijgt een plaats in het museum van schone kunsten’ | Vermoedelijke opstelling Ajax: Erik ten Hag heeft keuze al gemaakt

La Gazzetta dello Sport kopt met 'incredible Haller' en spreekt van een 'grappige clash' tussen Sporting en Ajax. "Maar uiteindelijk lachen alleen de Nederlanders. Vanaf de eerste minuut ging het goed met de bende van Ten Hag. Na de Frans-Braziliaanse show kreeg Sporting even hoop door een fout van Pasveer, maar op slag van rust was daar wederom Antony. Dit keer via Berghuis, die dodelijk was in de as met de steun van Ryan Gravenberch", schrijft de roze Italiaanse sportkrant.

Ook in Duitsland werd de prestatie van Haller met bovengemiddelde interesse gevolgd. De voormalig spits van Eintracht Frankfurt heeft volgens Kicker Sporting 'in zijn eentje neergeschoten'. "Niemand kon hem tegenhouden. Haller werd de man van de avond en bezorgde Ajax een droomstart in de Champions League. De spits schoot de Portugezen in zijn eentje neer met een vier pack." Het Spaanse Marca refereert aan Johan Cruijff na de show van Haller. "Over één ding bestaat geen twijfel: als Johan Cruijff erbij was geweest, zou hij heel trots zijn geweest. De Nederlanders waren superieur en bepaalden van start tot finish het tempo."

Sporza maakte een kleine kanttekening dat Sporting Portugal de afgelopen drie jaar niet meer actief was op het hoogste podium in Europa. "Hun openingsdans van deze campagne - tegen Ajax - was ook niet meteen een voltreffer", aldus de Belgische sportzender. "De Nederlanders walsten onder leiding van doelpuntenmachine Haller, die de netten vier keer deed trillen - vlotjes over de Portugezen. Eenmaal uit de kleedkamer, kon Ajax opnieuw rekenen op hun Ivoriaanse doelpuntenmachine. Het was Haller die Ajax bij de hand nam."

 
Champions League
 
Ajax
 
Sporting Portugal
 
Sébastien Haller
 
Ryan Gravenberch

>
UEFA Champions League
Sporting Portugal
1
5
Ajax
Woensdag, 15 september 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
09:55
09:55
'Ajax op tactisch vlak misschien wel in staat de wereldtop te overklassen'
4
   
09:35
09:35
CL-miljoenen stromen binnen bij Ajax; enorme premie lonkt
28
   
09:11
09:11
Valentijn Driessen is definitief overstag: lofzang voor Erik ten Hag
54
   
08:54
08:54
Europa smult van Ajax: 'Dortmund werd belachelijk gemaakt'
43
   
08:16
08:16
Van der Vaart geniet van invalbeurt bij Ajax: 'Komt er toch teleurgesteld in'
48
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties