AZ verslikt zich in Randers na wanvertoning bij standaardsituaties
Donderdag, 16 september 2021 om 22:50 • Mart van MourikLaatste update: 23:18

AZ heeft donderdagavond in de Conference League gelijkgespeeld tegen Randers FC. Op bezoek bij het Deense Randers FC genoten de Alkmaarders bij rust anog een voorsprong, die in het tweede bedrijf echter werd weggegeven: 2-2. Jordy Clasie en Vangelis Pavlidis verzorgden de Alkmaarse doelpuntenproductie. De andere wedstrijd in Groep D werd gewonnen door FK Jablonec, dat op eigen veld met 1-0 te sterk was voor CFR Cluj.

Trainer Pascal Jansen liet zijn basiself grotendeels intact ten opzichte van de 3-0 nederlaag tegen PSV. De enige wijziging werd doorgevoerd op de rechtsbuitenpositie, waar Zakaria Aboukhlal plaats moest maken voor Albert Gudmundsson. De aanvalslinie werd gecompleteerd door Pavlidis en Jesper Karlsson. AZ begon met aanvallende intenties aan het duel, waarin de eerste grote kans genoteerd werd in de twaalfde minuut. Doelman Patrik Carlgren verwerkte een schot van Karlsson niet perfect, waarna Aslak Witry uit de rebound had moeten scoren maar rakelings over schoot.

Meer: AZ geeft armoedig FC Utrecht ongenadig pak slaag en zet opmars door | Selectie AZ voerde gesprek zonder Jansen: ‘Poku keek zijn ogen uit’

De keuze voor Gudmundsson wierp zijn vruchten af in de 24ste speelminuut, toen hij de bal teruglegde op de rand van het zestienmetergebied. Clasie twijfelde geen moment, haalde ineens uit en schoot hard raak in de rechterbenedenhoek: 0-1. Binnen drie minuten werd de stand echter al genivelleerd. Na een vrije trap van Vito Hammershöj Mistrati bleef de bal hangen in het vijfmetergebied. Via het been van Bruno Martins Indi schoot de bal omhoog en kreeg Simon Piesinger plotseling alle ruimte om binnen de 1-1 binnen te knikken.

In de 34ste minuut kwam het sterkere AZ wederom op voorsprong. Vanaf de linkerkant had Owen Wijndal een afgemeten voorzet in huis op Pavlidis. De spits stuitte in eerste instantie met een kopbal op Carlgren, waarna hij uit de rebound alsnog raak schoot: 1-2. Tien minuten na rust had Pavlidis zijn tweede van de avond moeten maken. De Grieks international ontving een steekbal op maat van Gudmundsson, maar de spits slaagde er ter hoogte van het vijfmetergebied niet in Carlgren te passeren. Aan de overzijde was het in de 68ste minuut wel raak.

Randers kwam weinig in het schouwspel voor, maar wist wederom uit een standaardsituatie tot scoren te komen. Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant van Mistrati werd door Simon Graves met het hoofd geschampt, waardoor doelman Peter Vindahl kansloos bleef: 2-2. AZ leek aangeslagen door de tegentreffer en verloor grip op de wedstrijd. De voor Pavlidis ingevallen Aboukhlal kreeg nog wel een goede mogelijkheid na een fraaie steekpass van Tijjani Reijnders, maar door een zwakke aanname bleef een doelpoging uit. Ook in de absolute slotfase verzuimde Aboukhlal zijn respectievelijke kans te benutten.

 
Conference League
 
AZ
 
Jordy Clasie
 
Albert Gudmundsson
 
Jesper Karlsson

>
UEFA Europa Conference League
Randers FC
2
2
AZ
Donderdag, 16 september 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
17:06
17:06
Zwaargewonde na vechtpartij met bijlen tussen fans NEC en Vitesse
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Trabzonspor - Fenerbahçe
2
   
16:50
16:50
Bizarre beelden: tribune zakt in elkaar door feestende Vitesse-fans
24
   
16:30
16:30
Discutabele treffer helpt Vitesse aan zege in Gelderse derby
79
   
16:30
16:30
Turkse recordbreker moet volgende groeibriljant van Barcelona worden
18
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties