Boulahrouz keert terug in Eredivisie: 'Van Persie heeft mij overgehaald'
Zaterdag, 18 september 2021 om 10:45 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 10:55

Khalid Boulahrouz heeft zaterdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract met AZ. De oud-verdediger annex voormalig Oranje-international sluit als assistent- en specialistentrainer definitief aan bij de staf van de A-selectie, waarbij hij al sinds de voorbereiding betrokken was.

Als assistent-trainer van AZ Onder-18 kon hij proeven van het trainersvak. Sinds dit seizoen maakt de 39-jarige Boulahrouz onderdeel uit van de technische staf van de A-selectie van Pascal Jansen. Dat bevalt van beide kanten dusdanig goed dat deze samenwerking is geformaliseerd. Daarnaast is Boulahrouz, net als Ron Vlaar, bezig met de trainerscursus UEFA C.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Het is bijzonder om als trainer te tekenen bij de club waar ik een groot gedeelte van mijn jeugd heb doorgebracht", zegt Boulahrouz op de clubsite. "Dit is een nieuwe fase in mijn carrière. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit trainer wilde worden, maar Robin van Persie heeft mij overgehaald om het in ieder geval te proberen. Dat ben ik hier bij AZ gaan doen en dat is mij enorm goed bevallen. Ik heb er heel veel plezier in om mijn ervaringen te delen met de jongens op het veld."

"Ik ben assistent-trainer bij AZ 1, maar wel vanuit de gedachte dat ik mijn trainersdiploma's nog moet halen. Ik zit dus nog volop in de leer bij de hoofdcoach en de assistenten. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar dit is een mooie mogelijkheid om veel ervaring op te doen." Directeur voetbalzaken Max Huiberts is tevreden over de samenwerking. "Hij heeft in korte tijd bewezen dat hij zijn kennis en ruime ervaring in de top van de voetbalwereld op goede wijze weet over te brengen op de spelers."

Boulahrouz speelde in de jeugd van AZ. Als prof kwam hij achtereenvolgens uit voor RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VfB Stuttgart, Sporting Portugal, Brøndby IF en Feyenoord. Ook heeft 'de Kannibaal' 35 interlands namens het Nederlands elftal achter zijn naam staan. Hij debuteerde in september 2004 in Oranje en was erbij op de WK's van 2006 en 2010 en het EK van 2008.

 
Eredivisie
 
AZ
 
Robin van Persie
 
Khalid Boulahrouz

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties