Felle discussie over Ajax - Cambuur: 'Jij kijkt vanuit Amsterdams perspectief'
Zondag, 19 september 2021 om 09:22 • Jeroen van PoppelLaatste update: 09:33

De gigantische overwinning van Ajax tegen SC Cambuur (9-0) riep zaterdagavond in de studio van ESPN een felle discussie op over de speelstijl van de Friezen. Hugo Borst stelde dat Cambuur beter verdedigender voor de dag had kunnen komen in de Johan Cruijff ArenA, terwijl Marciano Vink benadrukte dat de ploeg van Henk de Jong nou eenmaal gewend is om aanvallend voetbal te spelen. "Jij denkt vanuit een Amsterdams perspectief", stelde Borst tegenover Vink.

Vink vond dat de bezoekers niet al te veel te verwijten was. "Cambuur heeft het in het begin echt wel oké gedaan, alleen Ajax is gewoon vele malen beter", stelde de oud-voetballer. "Dat komt ook door de concurrentie bij Ajax: iedereen is messcherp. Als de goals dan gaan komen, zie je dat iedereen er wel zin in heeft. Die tiende had gemaakt kunnen worden, als Ryan Gravenberch die bal gewoon teruglegt in plaats van zelfzuchtig die tiende proberen te maken." Gravenberch schoot de bal uit de draai op de paal, waarna de wedstrijd afgelopen was.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag kritisch op Timber, lovende woorden voor Daramy en Neres
Meer videos

Borst trok een vergelijking met Sparta Rotterdam, waar hij zelf fan van is. "Ik denk dat dit Sparta niet overkomt, want Henk Fraser gaat echt met twee muren spelen. Dan wordt het 4-1, of 2-0." Borst vond dat Cambuur veel te weinig heeft gedaan om het Ajax moeilijk te maken. "Er zijn geen overtredingen gemaakt, man! Het is gewoon een vrije doorgang. Dit heeft toch niets te maken met tegenstand?"

Volgens Vink ligt verdedigend spel niet in de aard van Cambuur. "Het is ook zo dat Sparta zijn speelstijl dichter bij hetgeen dat jij voorstelt dat ze moeten doen, dan de speelstijl van Cambuur. Cambuur zijn speelstijl is echt gebaseerd op eruitvliegen, backs die eroverheen klappen. Ga je nou heel veel concessies doen aan je speelstijl voor die één of twee wedstrijden? Dat vind ik niet."

Dat ging er bij Borst echter totaal niet in. "Waarom niet? Als je deze goals tegen krijgt kan dat je Eredivisie-schap kosten, op doelsaldo. Jij denkt echt vanuit een Amsterdams perspectief. Jij wil altijd mooi voetbal zien. We moeten maar ondergaan dat Ajax lekker mag uitwaaien en het voetbal mag laten zien..." Vink raakte zichtbaar geagiteerd door de opmerkingen van Borst.

"Nee, ik kijk helemaal niet vanuit een Amsterdams perspectief. Dat is bullshit", beet hij Borst toe. "Als er één niks te maken heeft met Amsterdam, dan ben ik het. Ja, ik woon er, maar dat betekent toch nog niet dat ik vanuit Amsterdams perspectief kijk? Dat is een rare vergelijking. Dus in Rotterdam kunnen geen mensen wonen die Ajax een warm hart toedragen?" Daarna werd de discussie afgekapt door Jan Joost van Gangelen.

 
Eredivisie
 
SC Cambuur
 
Ajax

>
Eredivisie
Ajax
9
0
SC Cambuur
Zaterdag, 18 september 2021 om 20:00
Meer nieuws
   
00:01
00:01
Doek valt voor Ronald Koeman als trainer van Barcelona
205
   
00:00
00:00
'Mijn broer ging op dezelfde leeftijd naar Nederland, dus dat wilde ik ook'
0
   
23:48
23:48
Gertjan Verbeek: 'Ik heb ook nog nooit zo laag gestaan in het betaald voetbal'
6
   
23:31
23:31
Siem de Jong adviseert hevig bekritiseerde broer: 'Doe ik al jaren niet meer'
36
   
23:25
23:25
Real Madrid weet drie dagen na zege op Barcelona niet te winnen
43
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties