Frustratie neemt toe bij Feyenoord na veiligheidsincident Mark Koevermans
Maandag, 20 september 2021 om 17:47 • Laatste update: 22:13

Mark Koevermans is in de nacht van zaterdag op zondag wederom thuis belaagd, zo meldt RTV Rijnmond. Het huis van de algemeen directeur van Feyenoord is beklad met graffiti en er zijn stenen door de ruiten van de voordeur gegooid. In dezelfde nacht werd ook een woning van een van de Vrienden aan de Maas, die betrokken zijn bij Feyenoord City, beklad. De regionale omroep schrijft dat de frustratie binnen de club 'hoog' is opgelopen.

Op de woning van Koevermans werd de tag RJK (Rotterdamse Jongeren Kern) achtergelaten, waarmee duidelijk lijkt uit welke hoek de actie komt. De directeur van Feyenoord heeft aangifte gedaan, zo bevestigt de Rotterdamse politie. Het is niet voor het eerst dat Koevermans thuis lastig wordt gevallen. In juni kreeg hij ook al 'bezoek' van ontevreden supporters van de club. De incidenten lijken gerelateerd aan de woede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord.

Het artikel gaat verder onder de video
Slot na ruime zege Feyenoord op PSV: 'Niet zo dat we hebben gedomineerd'
Meer videos

Diezelfde maand kreeg ook Ard Buijsen, die als architect betrokken is bij Feyenoord City, boze fans aan de deur. Alexander van der Lely legde zijn taken als voorzitter van het platform Vrienden aan de Maas neer nadat supporters verhaal kwamen halen bij zijn bedrijf. De Rotterdamse Jongeren Kern is een supportersgroep van Feyenoord. Vijftien fans uit die groepering die in juni de woning van architect Buijsen bezochten, hebben een stadionverbod opgelegd gekregen.

Feyenoord dringt al een half jaar aan op een gesprek met de burgemeester, de politie en het openbaar ministerie, maar daar is het tot nu toe nog steeds niet van gekomen. Na het nieuwe veiligheidsincident is de maat voor Feyenoord 'echt vol', hoewel niemand van de club officieel wil reageren. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam zegt in een reactie dat er aandacht is voor de veiligheid van de betrokkenen bij Feyenoord City.

"Maar om wat voor maatregelen dat gaat, houden we voor ons", zegt een woordvoerder van het OM. "Daar communiceren we nooit over. Er is regulier overleg tussen de club en de driehoek, de zogenoemde vierhoek, maar vanwege de vakantieperiode is die de laatste keer verschoven naar een later tijdstip. De 'vierhoek' komt twee keer per jaar bij elkaar."

 
Eredivisie
 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties