Götze raakte al vroeg tegen Feyenoord geblesseerd en mist Go Ahead
Dinsdag, 21 september 2021 om 15:30 • Jeroen van PoppelLaatste update: 16:20

Mario Götze komt woensdag niet in actie als PSV op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder liep tegen Feyenoord een spierblessure op en is niet tijdig hersteld om mee te reizen naar Deventer. Ook Ibrahim Sangaré moet de wedstrijd missen, maar de middenvelder kan zaterdag uit tegen Willem II waarschijnlijk wél meespelen.

Over de wissel van Götze, die tegen Feyenoord (0-4 verlies) in de rust achterbleef in de kleedkamer, ontstond de nodige discussie. De nummer tien van PSV raakte tegen Feyenoord al in de tiende minuut geblesseerd, zo maakt Roger Schmidt dinsdag bekend. Het is onduidelijk hoe lang Götze uit de roulatie ligt. De aanvallende middenvelder was uitstekend aan het seizoen begonnen en staat na dertien officiële duels op vijf goals en vier assists.

Het artikel gaat verder onder de video
Belgen vrezen 'veel te sterk' Ajax in eventuele BeNeLiga
Meer videos

Meer: De Mos verbaasd na Ajax - PSV: ‘Daar had Götze helemaal geen zin in’ | Analisten begrijpen excuus van Götze: ‘Dat is wetenschappelijk bewezen’

PSV kan woensdag tegen Go Ahead mogelijk wel weer beschikken over Phillipp Mwene, die de topper tegen Feyenoord aan zich voorbij moest laten gaan. Sangaré traint vanaf dinsdag weer mee met de groep, maar voor de Ivoriaan komt het bezoek aan Deventer net te vroeg. Sangaré raakte geblesseerd bij zijn nationale elftal en miste de laatste drie wedstrijden van PSV.

Schmidt werd dinsdag op de persconferentie opnieuw gevraagd naar zijn wisselbeleid, bijvoorbeeld of hij Cody Gakpo met de kennis van nu opnieuw zou hebben gewisseld tegen Feyenoord. "Journalisten houden van deze vraag, maar om eerlijk te zijn denk ik als coach totaal anders. Het heeft geen enkele zin om terug te kijken", aldus de Duitser, die van zijn spelers geen klachten kreeg over de wissels. "Nee. Om eerlijk te zijn is er nog nooit iemand in mijn trainersloopbaan naar me toegekomen om te praten over wissels. Ik heb het de spelers ook niet gevraagd. Dat is niet mijn manier van werken."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Mario Götze

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties