Politie toont beelden van mogelijke overvallers op huis van Zahavi
Woensdag, 22 september 2021 om 16:59 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 16:59

In het programma Opsporing Verzocht zijn dinsdag beelden getoond van de twee vermoedelijke daders van de overval op het huis van Eran Zahavi. Tijdens de overval werden zijn vrouw en jonge kinderen vastgebonden. Zahavi was zelf op het moment van de overval met de selectie van PSV op weg naar Tilburg voor een wedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie. De politie is op zoek naar twee daders van ongeveer twintig jaar oud.

Op zondag 9 mei werden Zahavi's vrouw en vier jonge kinderen overvallen in hun huis in Buitenveldert, een wijk in het stadsdeel Zuid in Amsterdam. De vrouw van Zahavi vertelde de politie dat een persoon zich voordeed als postbezorger en haar direct naar binnen duwde nadat ze de deur had opengedaan. Hoewel de vrouw van Zahavi de overvallers smeekte om de kinderen met rust te laten, werd een van hen toch onder schot gehouden en werden ze alle vier vastgebonden.

Meer: Wim Kieft verbaast zich: ‘Messi en Xavi kunnen dat, maar PSV...’ | V/d Gijp giert om woorden Van Ginkel over Vinícius: ‘Daar moest hij stoppen’

De vrouw van Zahavi werd mishandeld, geslagen met een vuurwapen en de overvallers hebben haar haar afgeknipt. "Alles om maar te vertellen waar sieraden en horloges waren", zei een politiewoordvoerder tijdens het programma. Bij de overval, die een half uur duurde, is een mondkapje achtergebleven, maar dat spoor heeft nog niet tot een aanhouding geleid.

De overvallers hebben onder meer drie Rolex-horloges meegenomen, waaronder een Oyster Perpetual met een ijsblauwe wijzerplaat. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee vermoedelijke daders op de fiets naar het huis in Amsterdam rijden en na de overval ook op de fiets vluchten. Ook zijn er compositietekeningen van de mannen gemaakt.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Eran Zahavi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties