Inktzwarte avond voor Olympique Marseille: rellen en verongelukte supporter
Donderdag, 23 september 2021 om 10:48 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 11:58

Olympique Marseille heeft woensdagavond een inktzwarte avond beleefd rond de uitwedstrijd tegen Angers SCO. Los van het feit dat de ploeg bleef steken op een 0-0 gelijkspel, braken er opnieuw supportersrellen uit. Tot overmaat van ramp liet een 23-jarige supporter op weg naar huis het leven, toen het minibusje waarin hij zat betrokken raakte bij een ernstig ongeluk. Acht andere inzittenden van de minibus raakten bij het ongeluk gewond, weet France Bleu.

Het slachtoffer, een 23-jarige Franse supporter van Marseille, zat aan boord van een van de vier minibusjes die een groep supporters samen naar de uitwedstrijd tegen Angers brachten. Het ongeluk ontstond toen het busje waarin de supporters zaten achterop een vrachtwagen knalde. Hulpdiensten waren snel ter plekke en zijn drie uur lang bezig geweest op de plaats van het ongeval, maar konden niks meer voor de twintiger betekenen. De acht gewonden zijn 's nachts naar het ziekenhuis gebracht.

RMC Sport voegt eraan toe dat de spelers van Merseille en president Pablo Longoria bij terugkomst op het vliegveld op de hoogte zijn gebracht van het tragische ongeval. Het overlijden van de Marseille-fan betekende een donkerzwarte rand om een toch al vervelende avond voor de club uit Zuid-Frankrijk. Eerder op de avond, na het laatste fluitsignaal tegen Angers, klommen supporters over de hekken van het uitvak om de confrontatie te zoeken met fans van de thuisploeg. Stewards en beveiligingsmedewerkers hadden hun handen vol om een handgemeen tussen beide supportersgroepen te voorkomen.

De stadionspeaker besloot de fans daarop wanhopig toe te spreken. "Alstublieft, alstublieft, wat levert dit op? Doe alstublieft rustig." Eerder op de avond raakten ook al zeker zestien supporters van Girondins de Bordeaux gewond toen ze werden belaagd door aanhangers van Montpellier. Dat gebeurde toen de bus bij een rotonde tot stilstand kwam. De vijftig Montpellier-supporters bestormden de bus, sloegen met stalen buizen en gooiden rookbommen. Het zijn de zoveelste incidenten in de Franse Ligue 1 dit seizoen. Eerder ging het faliekant mis bij de wedstrijden OGC Nice - Marseille en RC Lens - Lille OSC.

 
Ligue 1
 
Olympique Marseille
 
Lille OSC
 
Montpellier
 
SCO Angers

>
Ligue 1
SCO Angers
0
0
Olympique Marseille
Woensdag, 22 september 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
10:00
10:00
'De vraag waarom ik vanuit Europa deze stap heb gemaakt krijg ik hier vaak'
0
   
09:48
09:48
Foto van bidon Jordan Pickford tegen West Ham United gaat viraal
1
   
09:30
09:30
Turkse recordbreker moet volgende groeibriljant van Barcelona worden
20
   
09:25
09:25
De Boer en Van Halst verwachten 'verbod voor Koeman', maar dat lijkt onnodig
7
   
08:54
08:54
'Hij moet bijtekenen, anders moeten ze bij Ajax Rensch daar neerzetten'
36
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties