Atalanta boekt eerste Champions League-zege in Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Atalanta - Young Boys 1-0
Marten de Roon had een basisplaats bij Atalanta, terwijl Teun Koopmeiners op de bank begon en Hans Hateboer nog altijd geblesseerd is. Atalanta kreeg vroeg in de wedstrijd te maken met het uitvallen van Robin Gosens met een knieblessure, waardoor Joakim Maehle inviel. Tot dat moment was er één serieuze kans geweest: Duván Zapata dook op in het strafschopgebied, passeerde twee verdedigers en stuitte op keeper David von Ballmoos. Na zestien minuten dacht Atalanta de score te openen. Na een indraaiende vrije trap van Ruslan Malinovskyi verlengde Rafael Toloi de bal, waarna Sandro Lauper zijn eigen doelman passeerde. Atalanta juichte al, maar de videoscheidsrechter ontdekte dat Toloi buitenspel stond.

Aan de overzijde leidde een gevaarlijke uitbraak van Young Boys tot een serieuze kans voor Meschack Elia, die vanbinnen het strafschopgebied over schoot. Verder bleef de eerste helft verstoken van kansen, totdat Matteo Pessina de bal in de slotminuut plots voor zijn voeten kreeg in de doelmond en niet goed afrondde. Halverwege de tweede helft had Pessina meer fortuin in de afronding. Na een goede actie aan de achterlijn van Zapata, die Lauper van zich afschudde en de bal breed legde, schoof Pessina zijn been uit en schoot hij van dichtbij raak. Von Ballmoos voorkwam met goede reddingen dat Zapata en Luis Muriel er 2-0 van maakten. Kort voor tijd maakte Koopmeiners als invaller zijn rentree. Atalanta boekte de eerste Champions League-zege ooit in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia, dat in 2017 in gebruik werd genomen.

Zenit Sint-Petersburg - Malmö FF 4-0
Zenit nam na negen minuten de leiding, toen Claudinho een lage voorzet vanaf links van Douglas Santos binnentikte: 1-0. Malmö kwam vlak daarna dichtbij de gelijkmaker, maar Anders Christiansen volleerde de bal over het doel. Vlak voor rust drongen de Russen opnieuw aan, maar Malcom wist een voorzet van Douglas Santos niet binnen te tikken en schoot twee minuten later vanbinnen het strafschopgebied opnieuw net naast.

In de tweede helft gaf Malmö de wedstrijd snel uit handen. Zenit-verdediger Yaroslav Rakitsky, die meegekomen was voor een hoekschop, pikte een mislukte voorzet op bij de tweede paal en bracht de bal opnieuw in, waarna Daler Kuzyayev van dichtbij raak kopte: 2-0. Tot overmaat van ramp voor de Zweden kreeg Anel Ahmedhodzic in de 53e minuut rood, nadat de verdediger met een handsbal voorkwam dat Kuzyayev doorbrak. Tien minuten voor tijd buitte Zenit zijn numerieke overtal uit, toen Alex Sutormin de bal van een meter of achttien met links in de onderhoek plaatste: 3-0. Diep in de blessuretijd bepaalde Wendel de eindstand op 4-0.