Koeman parafraseert Van Gaal: 'Goedemiddag, vrienden van de media'
Vrijdag, 1 oktober 2021 om 13:30 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:16

Ronald Koeman oogde vrijdagmiddag ontspannen toen hij aanschoof voor de persconferentie in aanloop naar de topper tegen Atlético Madrid van aanstaande zondag. De oefenmeester kreeg zoals vanzelfsprekend vragen over zijn toekomst als trainer van Barcelona, maar begon het perspraatje met een fameuze uitspraak van Louis van Gaal. "Vrienden van de media, ik vertrek. Gefeliciteerd'', sprak Louis van Gaal in 2000 de aanwezige pers toe voorafgaand aan zijn afscheid als trainer.

Koeman refereerde vrijdag aan die woorden en zette de Spaanse pers daarmee op scherp. "Amigos de la prensa", aldus Koeman. "Ik wil graag een uitspraak van Louis van Gaal in herinnering brengen." Terwijl in de Spaanse media druk wordt gespeculeerd over de opvolger van Koeman, liet de Nederlander weten nog niets te hebben gehoord van de club. "Ik weet dat de resultaten bepalend zijn, dat is normaal", aldus Koeman op vragen over zijn positie. "Mijn intentie is om vast te houden aan mijn strijdplan. De club heeft me nog niets verteld. Iedereen heeft zijn mening maar ik richt me alleen op de spelers en bereid de wedstrijd voor."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Koeman en Laporta herenigd op evenement Barça; Spaanse media gaan los

Van de speculaties over een eventuele opvolger wilde Koeman niets weten. Mundo Deportivo schrijft dat Xavi, Roberto Martínez en Andrea Pirlo bovenaan het lijstje staan, daar Thomas Tuchel en Jürgen Klopp niet haalbaar zijn gebleken. "Ik heb ook ogen en oren", zei Koeman over de geruchten. "Ik weet dat er veel dingen doorkomen en ik ga ervan uit dat daar wel iets van zal kloppen. Hoe mijn relatie met de voorzitter is? Die vraag wil ik niet beantwoorden. Ik heb hem niet gesproken. Ik weet dat hij vanmorgen op de club was, maar ik heb hem niet gezien. We waren aan het trainen."

Barcelona is nog altijd ongeslagen in LaLiga, maar speelde al wel drie keer gelijk tegen op papier mindere tegenstanders. Koeman is er dan ook alles aan gelegen om zaterdag op bezoek bij Atlético een resultaat neer te zetten. Jordi Alba keert terug in de selectie na een blessure, terwijl Pedri ontbreekt. Barcelona bezet momenteel de zesde plek in LaLiga met twaalf punten uit zes duels. Atlético staat twee plekken hoger, maar speelde ook een wedstrijd meer.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ronald Koeman
 
Jordi Alba
 
Louis van Gaal

>
La Liga
Atlético Madrid
2
0
Barcelona
Zaterdag, 2 oktober 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
08:17
08:17
Trauner: 'Wist niet wat ermee werd bedoeld, maar ik kan er nu wel om lachen'
1
   
08:00
08:00
Circus.nl bevestigt geruchten en brengt Ronaldinho naar Nederland
0
   
07:54
07:54
Derksen: 'Mij deed het niet veel, maar mijn vrouw vond het heel vervelend'
6
   
07:31
07:31
Mark van Bommel kiest voor tweejarig contract bij Royal Antwerp
100
   
23:55
23:55
Luc Castaignos ziet zijn contract voortijdig verscheurd worden
12
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties