Vete met Ziyech en Mazraoui 'zal bondscoach van Marokko de kop kosten'
Woensdag, 6 oktober 2021 om 07:11 • Laatste update: 08:20

De druk op bondscoach Vahid Halilhodzic in Marokko neemt langzaam maar zeker toe door zijn besluit om Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui niet op te nemen in zijn selectie, zo vertelt Khalid Sinouh aan De Telegraaf. De oud-doelman - die vier interlands voor Marokko speelde - raadt Halilhodzic aan om met het oog op het WK zijn trots opzij te zetten. Marokko speelt komende week tegen Guinee-Bissau (woensdagavond en 9 oktober) en Guinee (12 oktober).

Ziyech en Mazraoui ontbraken vorige maand al in de selectie voor de interland tegen Soedan (2-0 zege). "Als je praat, praat dan in ieder geval de waarheid", liet Ziyech destijds via social media weten naar aanleiding van harde uitspraken van Halilhodzic. De bondscoach van Marokko deed daar recent nog een schepje bovenop, door te stellen dat hij door 'een gebrek aan discipline' bij Mazraoui en Ziyech 'wel een grens moest trekken'.

Het artikel gaat verder onder de video
Tuchel lovend over Ziyech: 'Ik zag dat hij er klaar voor was'
Meer videos

"Ziyech heeft bij zijn clubs nooit problemen gehad met zijn inzet tijdens trainingen of wedstrijden. Dat spreekt in zijn voordeel. En over Mazraoui hoor je al helemaal nooit iets. We wisten in Nederland dat hij lange tijd oogklachten had en daardoor uit de roulatie was bij Ajax. Het is daarom een raar verhaal dat hij geweigerd zou hebben voor Marokko", zegt Sinouh. Halilhodzic beweerde dat Mazraoui had gelogen over zijn fitheid.

Sinouh signaleert dat de druk op Halilhodzic toeneemt. "Niet gek als je twee van je beste spelers thuislaat, om redenen die veel mensen niet geloven. Dat is vragen om problemen", stelt de oud-doelman van onder meer sc Heerenveen, RKC Waalwijk, AZ, PSV en FC Utrecht. Hij vermoedt dat Halilhodzic denkt de strijd te kunnen winnen door het WK te halen. Marokko moet een groep met Guinee-Bissau, Guinee en Soedan overleven om de laatste ronde te halen. "Maar hij zal Ziyech en Mazraoui straks ook nodig hebben op het WK. Linksom of rechtsom eindigt hij altijd als de verliezer."

"Halilhodzic heeft iets in zijn hoofd en houdt daar krampachtig aan vast. Terwijl ik denk dat hij zich moet aanpassen aan de karakters en kwaliteiten van zijn spelers", vervolgt Sinouh. Hij haalt aan dat de vorige bondscoach Hervé Renard in gesprek ging met Ziyech om de situatie te verbeteren. "Ik zie Halilhodzic dat niet doen. Dat zal hem uiteindelijk de kop kosten." Volgens Sinouh zou de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond al hebben gepolst of Halihodzic wilde vertrekken. "Maar dat heeft hij geweigerd. Waarschijnlijk is er niet genoeg geboden om hem weg te krijgen."

 
Marokko
 
Noussair Mazraoui
 
Hakim Ziyech
 
Khalid Sinouh

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties