'Fans van Ajax vinden het leuk, maar je wil door iets anders herinnerd worden'
Woensdag, 6 oktober 2021 om 07:44 • Laatste update: 08:22

Jurgen Ekkelenkamp verruilde Ajax afgelopen zomer voor Hertha BSC, maar had ook de overstap naar FC Twente kunnen maken. De 21-jarige middenvelder vertelt in gesprek met de NOS dat hij een aantal keer met trainer Ron Jans gesproken heeft. "Dat was misschien wel de beste keuze geweest, maar achteraf is het altijd makkelijk praten", geeft Ekkelenkamp te kennen.

"Ik moest voor 'verhuur' wel bij Ajax verlengen, dus die keuze was eigenlijk niet aan de orde. Uiteindelijk kwam Hertha en die club sprak veel vertrouwen naar mij uit. Vorig jaar hadden ze ook al interesse. Dan ga je even op hun Instagram-account om te kijken hoe het stadion eruit ziet. Prachtig. Ja, toen wist ik het wel...", stelt de international van Jong Oranje. Ekkelenkamp speelde voorlopig drie officiële wedstrijden voor Hertha, waarvan één als basisspeler en waarin hij goed was voor één doelpunt.

Het artikel gaat verder onder de video
Nkunku blaast Hertha hoogstpersoonlijk omver | Leipzig - Hertha BSC | Highlights
Meer videos

Meer: Ekkelenkamp laat zich bij eerste balcontact zien tijdens nederlaag tegen Bayern

"Ik moet meer een leider worden, ook al heb ik dat niet echt in me. Maar ik moet dat wel meer gaan doen. Bij Ajax had je Blind en Tadic, in Berlijn heb je Kevin-Prince Boateng. Van die jongens leer je heel veel als jonge speler", benadrukt de middenvelder. Ekkelenkamp speelde totaal veertig officiële wedstrijden voor Ajax, maar werd vooral bekend door zijn overtreding op Cristiano Ronaldo tijdens het Champions League-duel met Juventus in 2019.

"Ik heb best snel daarna in interviews gezegd dat het wel genoeg was geweest. Maar ja, mensen blijven dat toch altijd herinneren. Fans vinden het leuk, maar natuurlijk wil je door iets anders herinnerd worden", vertelt Ekkelenkamp. Hij krijgt de vraag of hij ooit wil terugkeren bij Ajax. "Mwah... Natuurlijk, het zou leuk zijn. Ajax is de mooiste club van Nederland. Maar je weet toch niet hoe het gaat lopen."

 
1. Bundesliga
 
Hertha BSC
 
Ajax
 
Jurgen Ekkelenkamp

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties