'Barcelona probeerde driehoeksdeal met Ajax en Villarreal te realiseren'
Woensdag, 6 oktober 2021 om 09:01 • Chris MeijerLaatste update: 09:22

Ondanks een vermeend mondeling akkoord is het nog niet zeker dat de toekomst van André Onana bij Internazionale ligt. Mundo Deportivo meldt woensdagochtend dat Barcelona nog altijd goede hoop heeft om de doelman komende zomer transfervrij over te nemen van Ajax. Barcelona heeft afgelopen zomer al een concrete poging ondernomen om Onana terug te halen naar Catalonië.

Barcelona zou zich in de laatste 48 uur van de transferwindow met een ambitieus plan bij Ajax gemeld hebben. Er moest een driehoeksdeal tussen Barcelona, Ajax en Villarreal tot stand worden gebracht. Onana zou in dat geval de overstap naar Barcelona maken, Neto moest naar Villarreal verkassen en Sergio Asenjo had de nieuwe doelman van Ajax moeten worden. Asenjo - enkelvoudig Spaans international - speelt sinds 2014 voor Villarreal en is momenteel tweede doelman achter Gerónimo Rulli. Er was echter niet genoeg tijd om deze deal tot stand te brengen, mede doordat Barcelona met het vertrek van Emerson Royal en Antoine Griezmann en de komst van Luuk de Jong andere prioriteiten had.

Het artikel gaat verder onder de video
Tadic over contractsituatie Onana: 'Ik kan er niet veel aan veranderen'
Meer videos

De Catalanen hebben de komst van Onana echter nog niet uit het hoofd gezet, ondanks dat er vanuit Italië gemeld werd dat de doelman uit Kameroen al sinds juli een mondeling akkoord zou hebben met Inter. Fabrizio Romano stelde dat de mondelinge overeenstemming ook de reden zou zijn dat de gesprekken met OGC Nice en Olympique Lyon in de zomer mislukten, al wilden de clubs uit de Ligue 1 ook niet voldoen aan de vermeende vraagprijs van tien miljoen euro.

Mundo Deportivo schrijft op basis van de 'entourage van Onana' dat Inter weliswaar nadrukkelijk geïnteresseerd is, maar dat hij nog niet definitief zijn jawoord heeft gegeven. De Spaanse sportkrant meldt dat ook Atlético Madrid, Napoli en Olympique Lyon nog altijd in de race zijn voor Onana, die vanaf 1 januari officieel mag onderhandelen met andere clubs en eerst wil wachten tot alle aanbiedingen op tafel liggen tot hij zijn keuze maakt. Zijn voorkeur zou echter wel liggen bij een overstap naar Italië of Spanje. Onana bracht al vijf jaar door in Spanje, daar hij voor zijn komst naar Ajax in de opleiding van Barcelona speelde.

Een terugkeer naar Barcelona zou Onana wel trekken, al wil hij eerst de details en het sportieve perspectief te horen krijgen. De wegen van Onana en Ajax lijken in ieder geval na zes jaar te gaan scheiden. "Wij zijn niet bezig zijn contract te verlengen", zei directeur voetbalzaken Marc Overmars onlangs in gesprek met Ziggo Sport. "Tot nu voeren we geen gesprekken, nee. Wij hebben dat geprobeerd en dat is niet gelukt. Dan ga je verder. Dat heb ik een paar keer uitgelegd."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ajax
 
André Onana
 
Sergio Asenjo Andrés

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties