Duel van ADO gestaakt na vuurwerk en spandoek: 'KNVB Maffia'
Zondag, 10 oktober 2021 om 15:14 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 15:18

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen ADO Den Haag en FC Den Bosch is zondagmiddag kortstondig stilgelegd nadat fans van de thuisploeg vuurwerk op het veld gooiden. De fans van ADO hielden bovendien een spandoek omhoog met de tekst 'KNVB Maffia' en 'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots', gericht tegen de Nederlandse voetbalbond. Scheidsrechter Robin Hensgens besloot het duel daarop korte tijd te onderbreken.

De wedstrijd tussen ADO en Den Bosch begon al met enige vertraging, nadat bij een sfeeractie de nodige confetti van het veld en de doelen verwijderd moest worden. Na acht minuten spelen werd de wedstrijd vervolgens kortstondig stilgelegd, toen supporters van ADO rookbommen en vuurwerk op het veld gooiden. Scheidsrechter Hensgens ging in overleg met de thuisclub en besloot om bij een volgend incident met beide ploegen de kleedkamers op te zoeken. Zo ver kwam het niet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De licentiecommissie van de KNVB gaf ADO Den Haag op 14 september voor de tweede keer drie punten in mindering. De Haagse club leverde voor de tweede keer geen sluitende begroting in bij de KNVB en werd daarom gestraft. ADO ging in beroep, maar verloor die zaak. De zes punten worden alleen op de eindstand in mindering gebracht bij ADO. Dat betekent dat de puntenaftrek niet gold voor de periodetitel, die uiteindelijk werd gewonnen door de ploeg van trainer Ruud Brood.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
ADO Den Haag
 
FC Den Bosch

>
Eerste Divisie
ADO Den Haag
3
2
FC Den Bosch
Zondag, 10 oktober 2021 om 14:30
Meer nieuws
   
09:48
09:48
Perez zucht: 'We hebben het vaak over Tannane en Ziyech, maar Blind...'
37
   
09:30
09:30
Marco van Basten maakt opvallende shortlist voor Ballon d'Or-winst
49
   
09:01
09:01
Harry Kane heeft prachtig gebaar voor fans die 31 uur (!) voor niets reisden
0
   
08:40
08:40
Kenneth Perez: 'Die kamikazepiloot... Je weet niet waar je naar zit te kijken'
7
   
08:19
08:19
Valentijn Driessen: 'De Eredivisie is hierdoor een Mickey Mouse League'
77
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties