Rafael van der Vaart teleurgesteld door Oranje-supporters: 'Dit hoort niet'
Maandag, 11 oktober 2021 om 23:15 • Dominic MostertLaatste update: 09:27

Rafael van der Vaart heeft zich geërgerd aan de supporters die Steven Berghuis maandagavond uitfloten in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar (6-0). De aanvaller keerde in dienst van Oranje voor het eerst terug in De Kuip sinds zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. Een deel van de aanwezige fans liet de onvrede over die transfer blijken door Berghuis bij ieder balcontact uit te fluiten.

"Ik wil nog wel wat zeggen over het publiek", geeft Van der Vaart uit eigen beweging aan tijdens de nabeschouwing van de NOS. "Daar ben ik wel een beetje teleurgesteld in. Berghuis is vrij veel uitgefloten. Als je een interland speelt, mag je toch wel verwachten dat het thuispubliek je steunt. We zitten hier achter glas en we hoorden het. Er zitten natuurlijk veel Feyenoord-supporters in De Kuip. Het overkwam mij ook een keer, toen de Ajacieden werden uitgefloten tijdens een interland in Utrecht."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Onvriendelijk welkom voor Berghuis in De Kuip leidt tot veel onbegrip

Op sociale media werd gereageerd op de ontvangst voor Steven Berghuis.Lees artikel

Van der Vaart doelt op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Liechtenstein in september 2004 (3-0 zege), de enige interland die Oranje deze eeuw in Utrecht speelde. "Daarna hebben we nooit meer een interland daar gespeeld. Een speler moet je ook in bescherming nemen. Natuurlijk hebben veel mensen het niet gedaan, maar ik kon het heel goed horen. Dat hoort niet." Pierre van Hooijdonk is het met hem eens. "Als het Nederlands elftal speelt, hoort iedereen gewoon Oranje te zijn, klaar. Ajax, Feyenoord of PSV moet dan niets uitmaken. Het punt dat hij maakt, is terecht."

Louis van Gaal wordt na afloop op de persconferentie ook gevraagd naar het gefluit. Hij hecht er niet te veel waarde aan. "Ik ben zelf ook het doelwit geweest van geluiden, hier in het Feyenoord-stadion. Dat is maar een beperkt aantal mensen. Daar moeten jullie niet zoveel aandacht aan geven, vind ik", aldus de bondscoach, die aangeeft dat het publiek in het algemeen 'erg enthousiast' was.

 
Kwalificatie WK - Europa
 
Nederland
 
Steven Berghuis
 
Rafael van der Vaart

>
WC Qualification Europe
Nederland
6
0
Gibraltar
Maandag, 11 oktober 2021 om 20:45
Meer nieuws
   
00:01
00:01
Doek valt voor Ronald Koeman als trainer van Barcelona
213
   
00:00
00:00
'Mijn broer ging op dezelfde leeftijd naar Nederland, dus dat wilde ik ook'
0
   
23:48
23:48
Gertjan Verbeek: 'Ik heb ook nog nooit zo laag gestaan in het betaald voetbal'
6
   
23:31
23:31
Siem de Jong adviseert hevig bekritiseerde broer: 'Doe ik al jaren niet meer'
36
   
23:25
23:25
Real Madrid weet drie dagen na zege op Barcelona niet te winnen
44
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties