Rellen op tribunes van Wembley tijdens duel tussen Engeland en Hongarije
Dinsdag, 12 oktober 2021 om 21:24 • Laatste update: 23:35

Er zijn dinsdagavond tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Hongarije op Wembley onlusten ontstaan tussen Hongaarse fans en de Engelse politie. Vanuit het vak met circa achthonderd fans uit Hongarije klonk boegeroep nadat de spelers van Engeland voor aanvang van het duel knielden. Kort daarna braken er rellen uit op de tribune, waarop de politie na enkele minuten de orde op de tribunes herstelde.

Voorafgaand aan het duel tussen Engeland en Hongarije was er al enigszins sprake van een gespannen sfeer. Tijdens de eerdere ontmoeting in Boedapest waren er vanaf de tribunes apengeluiden te horen richting Raheem Sterling en Jude Bellingham. Ook werden de spelers van Engeland voorafgaand aan het duel uitgefloten toen ze knielden, een gebaar om aandacht te vragen voor racisme. Als gevolg daarvan kreeg Hongarije van de UEFA een wedstrijd zonder publiek opgelegd.

Het boegeroep tijdens het knielen was dinsdagavond op Wembley andermaal aan de orde en bleek een aanleiding voor onlusten op de tribunes. De Hongaarse fans toonden tevens een spandoek waarop te zien was dat ze geen voorstander zijn van het knielen voor de wedstrijden. Het Engelse publiek reageerde door te applaudisseren voor het gebaar van de spelers en maakte de Hongaren middels spreekkoren uit voor racisten.

Het leek erop dat een deel van de Hongaarse supporters vervolgens het vak wilde verlaten, mogelijk om elders in het stadion de confrontatie te zoeken met de Engelsen. Toegesnelde stewards en de politie probeerden dit ogenschijnlijk te voorkomen. De Hongaren raakten vervolgens slaags met de stewards en de politie, terwijl de wedstrijd tegelijkertijd gewoon doorging. Na enkele minuten kreeg de politie met behulp van wapenstokken de situatie weer onder controle, waarna de meeste Hongaarse fans terugkeerden naar hun stoeltje.

"Kort na het begin van de wedstrijd op Wembley hebben agenten de tribunes betreden om een toeschouwer te arresteren voor een racistisch geladen incident nadat opmerkingen werden gemaakt richting een steward", meldt de Metropolitan Police van Londen in een statement. "Toen de agenten de arrestatie verrichtten, ontstonden lichte ongeregeldheden waar andere toeschouwers bij betrokken waren. De orde was snel hersteld en vervolgens waren er geen nieuwe incidenten."

 
Kwalificatie WK - Europa
 
Hongarije
 
Engeland

>
WC Qualification Europe
Engeland
1
1
Hongarije
Dinsdag, 12 oktober 2021 om 20:45
Meer nieuws
   
23:31
23:31
Siem de Jong adviseert hevig bekritiseerde broer: 'Doe ik al jaren niet meer'
32
   
23:25
23:25
Real Madrid weet drie dagen na zege op Barcelona niet te winnen
7
   
23:11
23:11
Toekomst Ronald Koeman aan zijden draadje: 'Niet meer houdbaar'
20
   
23:00
23:00
'Dat ik Ziyech daar zag, was een onbewuste motivatie om door te gaan'
8
   
22:56
22:56
Internazionale en AS Roma winnen buitenshuis; Dumfries blijft op de bank
13
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties