Barcelona bevestigt verlenging en megaclausule voor Pedri
Donderdag, 14 oktober 2021 om 14:17 • Dominic MostertLaatste update: 14:28

Barcelona en Pedri hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract, zo bevestigen de Catalanen donderdag via de officiële wegen. De vorige verbintenis van de achttienjarige middenvelder liep volgend jaar af, maar Pedri heeft bijgetekend tot medio 2026. Vorige week bevestigde algemeen directeur Ferran Reverter al 'goed op weg' te zijn in de gesprekken met de achttienjarige spelmaker.

Pedri krijgt een nieuwe contractuele afkoopsom krijgt van liefst een miljard euro, zo bevestigt Barcelona in navolging van de berichtgeving van Fabrizio Romano. In de Spaanse pers wordt de afkoopsom inmiddels een 'anti-sjeik-clausule' genoemd, die is bedoeld om zelfs de puissant rijke eigenaars van clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain af te schrikken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Barcelona krijgt nieuwe tegenvaller door uitslag van MRI-scan

Sport beweerde woensdag dat Pedri met het tekenen van zijn nieuwe contract een 'significante salarisverhoging' tegemoetzien, ondanks de grote financiële problemen bij de club. "Die verhoging is mogelijk omdat Pedri een van de laagste salarissen had, omdat hij na zijn komst van Las Palmas nog geen nieuw contract heeft ondertekend", klonk het. Pedri kwam in de zomer van 2020 voor vijf miljoen euro over van Las Palmas.

Het was volgens Spaanse media 'hoog tijd' voor het nieuwe contract en de bijbehorende salarisverhoging, omdat Pedri is uitgegroeid tot een vaste waarde in de ploeg van Ronald Koeman. Hij speelde vorig seizoen 37 van de 38 competitiewedstrijden van Barcelona en kwam ook in actie in de Copa del Rey (zes keer), Supercopa (twee keer) en de Champions League (zeven keer). In totaal speelde hij in het afgelopen seizoen dus 52 wedstrijden in clubverband, meer dan iedere andere speler van Barcelona. In het huidige seizoen kwam hij vanwege een spierblessure pas viermaal in actie.

Als het aan Barcelona ligt, is de contractverlenging van Pedri voorlopig niet de laatste. Algemeen directeur Reverter liet ook weten dat de gesprekken met de achttienjarige Ansu Fati de goede kant opgaan. De aanvaller beschikt over een aflopend contract, met de optie om twee jaar langer met elkaar door te gaan. Barcelona wil ook langer door met Ronald Araújo, die momenteel tot de zomer van 2023 vastligt in het Camp Nou, en met de dit seizoen doorgebroken Gavi. Zijn contract loopt eveneens over twee jaar af. Donderdag meldden Sport en Goal dat Barcelona de onderhandelingen met Sergi Roberto heeft gestaakt. Laatstgenoemde lijkt de club transfervrij te gaan verlaten.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Pedro González López

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties