Tickets voor Ajax - Borussia Dortmund voor bizarre prijzen te koop: 'Pas op!'
Woensdag, 13 oktober 2021 om 19:37 • Laatste update: 20:28

De supportersvereniging van Ajax roept fans op om niet tegen torenhoge prijzen van derden via internet tickets te kopen voor het duel met Borussia Dortmund, dat volgende week dinsdag in het kader van de Champions League op het programma staat. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA is officieel uitverkocht, maar via bijvoorbeeld Marktplaats worden er nog tickets aangeboden. Geïnteresseerde supporters moeten echter zeer diep in de buidel tasten om op deze manier een kaartje aan te schaffen.

Leden van de supportersvereniging van Ajax konden woensdag de laatste drieduizend kaarten voor de wedstrijd tegen Borussia Dortmund aanschaffen via de officiële weg. Voor hen hadden seizoenkaarthouders al de mogelijkheid gehad om kaarten bij te kopen en klaarblijkelijk hebben mensen hier misbruik van gemaakt. Op social media gaan namelijk screenshots rond van advertenties op Marktplaats, waar bijvoorbeeld vierhonderd euro voor twee tickets wordt gevraagd.

"Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen misbruik maken van het hebben van een kaartje door deze op Marktplaats aan te bieden. Toch gebeurt dit wel. Helaas. We zien veel screenshots van gesprekken met deze verkopers, die voor zichzelf verantwoorden dat ze deze kaarten voor vierhonderd euro of (veel) meer aanbieden", schrijft de supportersverenging van Ajax op zijn website. "Ook zijn er verschillende ticketbureaus/-platformen, zoals Viagogo en Ticketswap, waar kaarten aangeboden worden."

De supportersvereniging van Ajax waarschuwt dat op deze platforms veel hogere prijzen gevraagd worden dan via de officiële ticketverkoop gehanteerd werden. "Daarbij is het zelfs de vraag of kopers niet worden opgelicht, dus pas op! Het betreurt Supportersvereniging Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een kaartje te scoren en vervolgens voor een veelvoud aan te bieden op Marktplaats. Doorverkoop is ook Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan."

 
Champions League
 
Ajax
 
Borussia Dortmund

>
UEFA Champions League
Ajax
4
0
Borussia Dortmund
Dinsdag, 19 oktober 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
23:31
23:31
Siem de Jong adviseert hevig bekritiseerde broer: 'Doe ik al jaren niet meer'
32
   
23:25
23:25
Real Madrid weet drie dagen na zege op Barcelona niet te winnen
5
   
23:11
23:11
Toekomst Ronald Koeman aan zijden draadje: 'Niet meer houdbaar'
20
   
23:00
23:00
'Dat ik Ziyech daar zag, was een onbewuste motivatie om door te gaan'
8
   
22:56
22:56
Internazionale en AS Roma winnen buitenshuis; Dumfries blijft op de bank
13
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties