Alphonso Davies krijgt na merkwaardig doelpunt verzoek van Drake
Donderdag, 14 oktober 2021 om 07:32 • Yanick VosLaatste update: 10:34

Canada heeft donderdagnacht op overtuigende wijze gewonnen van Panama. De ploeg van bondscoach John Herdman, met Remko Bicentini aan zijn zijde als rechterhand, won met 4-1. Alphonso Davies zorgde voor het opvallendste moment van de wedstrijd met een indrukwekkende sprint die leidde tot een doelpunt. De bekende rapper Drake, geboren in Canada, bleek ook onder de indruk en stuurde de vleugelverdediger van Bayern München na afloop direct een berichtje.

De wedstrijd was ruim een uur oud toen Panama-verdediger Sam Adekugbe de bal over de zijlijn wilde laten lopen. Hij had niet door dat Davies op volle snelheid kwam aangerend. De Bayern-speler was net op tijd om de bal achter zijn standbeen langs mee te nemen. Hij stormde het strafschopgebied in, kapte zijn tegenstander uit en scoorde in de korte hoek. Door doelpunten van Tajon Buchanan en Jonathan David won Canada met overtuigende cijfers en komt het op tien punten uit zes wedstrijden. Canada staat daarmee op de derde plaats, een plek die aan het einde van de kwalificatiecampagne recht geeft op een WK-ticket.

De merkwaardige treffer van Davies was na afloop onderwerp van gesprek. Toch kreeg de Canadees international op een andere manier de aandacht op zich gericht. Bondscoach Herdman onthulde namelijk dat Davies een bericht had ontvangen van Drake. De wereldberoemde rapper was namelijk onder de indruk geraakt en had een verzoek. "Alphonso heeft net een berichtje gekregen van Drake. Hij wil de selectie graag ontmoeten", aldus Herdman. Of een ontmoeting tussen de nationale ploeg en Drake er gaat komen is vooralsnog onbekend.

Bicentini tevreden: 'De absolute teamspirit heeft de doorslag gegeven'
Bicentini voorspelde na het 0-0 gelijkspel op en tegen Jamaica van afgelopen maandag al een lastige, maar vooral belangrijke wedstrijd tegen Panama, dat tegelijkertijd verrassend met 1-0 won van de Verenigde Staten. "Na de 0-1 achterstand hebben we ons niet gek laten maken. Panama is een fysiek sterke ploeg, maar kwam er in de tweede helft voetballend niet meer aan te pas. We maakten ook op de juiste momenten vier schitterende doelpunten", geeft Bicentini te kennen. Met name het doelpunt van Davies kon hem bekoren.

"Zijn doelpunt was er eentje waar hij zijn snelheid weer eens kon laten zien. Met een schitterende beweging zette hij de keeper op het verkeerde been, om zo de bal in de verre hoek te plaatsen", vertelt de assistent-bondscoach van Canada na het duel dat op een uitverkocht BMO Field in Toronto werd afgewerkt. "We hebben natuurlijk met Alphonso Davies en Jonathan David spelers die individueel het verschil kunnen maken, maar de absolute teamspirit wat het hele team deze wedstrijd weer eens heeft laten zien heeft de doorslag gegeven."

Canada bezet nu de derde plek in de laatste fase van de WK-kwalificatiecyclus in e Caraïben en Midden- en Noord-Amerika, achter Mexico en de Verenigde Staten en voor Panama, Costa Rica, Jamaica, El Salvador en Honduras. Er zijn drie directe WK-tickets te verdelen, terwijl de nummer vier van de finalepoule krijgt via een intercontinentale play-off nog een kans. "Volgende maand weer twee topwedstrijden tegen Costa Rica en het sterke Mexico. We kunnen onze borst weer natmaken."

 
Kwalificatie WK - Midden-Amerika
 
Canada
 
Alphonso Davies

>
WC Qualification Concacaf
Canada
4
1
Panama
Donderdag, 14 oktober 2021 om 01:30
Meer nieuws
   
23:31
23:31
Siem de Jong adviseert hevig bekritiseerde broer: 'Doe ik al jaren niet meer'
32
   
23:25
23:25
Real Madrid weet drie dagen na zege op Barcelona niet te winnen
16
   
23:11
23:11
Toekomst Ronald Koeman aan zijden draadje: 'Niet meer houdbaar'
21
   
23:00
23:00
'Dat ik Ziyech daar zag, was een onbewuste motivatie om door te gaan'
8
   
22:56
22:56
Internazionale en AS Roma winnen buitenshuis; Dumfries blijft op de bank
15
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties