Ten Hag ziet drie groepen ontstaan bij Ajax richting duel met Dortmund
Maandag, 18 oktober 2021 om 07:42 • Yanick VosLaatste update: 07:43

De interlandperiode heeft de Ajax-selectie in drie groepen verdeeld, zo merkt Erik ten Hag op in De Telegraaf. Na de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen liet de Ajax-trainer weten wat voor problemen de interlandverplichtingen hebben opgeleverd voor zijn selectie.

"Er ontstaan drie groepen", aldus Ten Hag, die het in Friesland moest stellen zonder Antony, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez. Argentijns international Lisandro Martínez was wel mee afgereisd naar het Abe Lenstra Stadion en kwam na rust als invaller binnen de lijnen. "Er zijn internationals die alles spelen", zegt Ten Hag over de eerste groep. "Dat is in principe perfect, maar ze worden wel overbelast, doordat ze in een heel korte periode twee of drie interlands moeten spelen.

Het artikel gaat verder onder de video
Haaland en Dortmund klaar voor Ajax | Dortmund - Mainz | Highlights
Meer videos

Meer: Erik ten Hag wuift kwaad bloed weg: ‘Ik hoef niet met hem te spreken’ | Ten Hag sluit winters vertrek uit: ‘Als het aan mij ligt gaat hij niet weg’

"En dan zijn er de jongens die wel naar de nationale ploeg gaan, maar niét spelen. Zij raken onderbelast en dat is vervelend", vervolgt Ten Hag, die de achterblijvers zonder interlandverplichtingen ziet als derde groep. "Die bij ons heel klein is. Ik kan ze niet volledig belasten, omdat de weerstand op de trainingen heel laag is. Ze trainen met spelers die qua niveau vele malen minder zijn."

"Het is voor heel veel spelers een verloren periode, waarna we snel weer moeten opschakelen. Daarom is het fijn dat we tegen Heerenveen wonnen, want daardoor zitten we weer in het ritme", zegt Ten Hag, die geen problemen verwacht voor de groepswedstrijd in de Champions League van dinsdag tegen Borussia Dortmund. "We hebben als staf ons werk gedaan en zullen de spelers heel snel meenemen in het plan dat we richting dinsdag hebben."

 
Eredivisie
 
Champions League
 
Ajax
 
Borussia Dortmund
 
sc Heerenveen

>
UEFA Champions League
Ajax
4
0
Borussia Dortmund
Dinsdag, 19 oktober 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
00:38
00:38
Ajax meldt zich officieel bij Tottenham Hotspur voor Steven Bergwijn
50
   
23:55
23:55
Erik ten Hag wuift kwaad bloed weg: 'Ik hoef niet met hem te spreken'
3
   
23:52
23:52
Ten Hag: 'De berichtgeving, de interpretatie bij een aantal media, was laakbaar'
10
   
23:36
23:36
Ajax kent drie zware potentiële tegenstanders; Ronald de Boer heeft voorkeur
27
   
23:34
23:34
Sébastien Haller roept tijdens interview Erik ten Hag: 'Dat zegt hij altijd!'
9
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties